Bekijk het origineel

Internationale autobende opgerold

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Internationale autobende opgerold

1 minuut leestijd

UTRECHT (ANP) - Met de aanhouding van tien verdachten denlct de Utrechtse politie een internationale bende autodieven te heblien opgerold. De verdachten zouden bij dure hotels in Badhoevedorp, Noordwijk en Scliipliol luxe personenwagens hebtien gestolen, die zij vervolgens in onder meer Oost-Europa, Noord-Afrilia en Griekenland verkochten

De bende had de beschikking over een professionele drukinstallatie waarmee valse kentekenbewijzen en verzekeringskaarten werden gefabriceerd.

Die papieren werden mogelijk ook in het criminele circuit verhandeld. Hoewel de politie de totale omvang van de buit of het aantal gestolen auto’s nog niet heeft weten te inventariseren, schat een woordvoerder van de politie dat de autodieven miljoenen verdienden met de illegale handel.

Twee hoofdverdachten, een 52-jarige man uit Amersfoort en twee Utrechters van 37 en 38 jaar, zijn door Justitie vastgezet. De andere arrestanten, een Algerijn, twee Rotterdammers en vier Utrechters, zijn in afwachting van hun strafproces voorlopig naar huis gestuurd.

De Utrechtse poUtie sluit niet uit dat meer aanhoudingen volgen. Het onderzoek is nog niet afgerond. Bij huiszoekingen in Maarssen,

Utrecht, Zeist, Thionville (Frankrijk) en Brindisi (Italië) stuitten de rechercheurs onder meer op 256 blanco kentekenbewijzen, zestig onbeschreven verzekeringskaarten, de dmkplaten en droogstempels, zeven paspoorten en een wapen met munitie.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Internationale autobende opgerold

Bekijk de hele uitgave van donderdag 31 juli 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken