Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Te water

BERKEL EN RODENRIJS - Een 46-jarige man die een paard wilde leren voor een koets te lopen, raakte daarbij met het hele stel in de Noordersingel. Vermoedelijk schrok het paard ergens van. Het rende pardoes met koets en al het water in. De koetsier raakte niet gewond. Met hulp van de brandweer en een mobiele graafmachine lukte het na verschillende pogingen het paard uit het water te krijgen.

Verkrachter

COTHEN - De politie heeft gisteren een 39-jarige man uit Cothen aangehouden die maandagavond een 16-jarig meisje heeft verkracht in de bossen nabij de Maamse Grindweg. Het meisje fietste alleen op de Rijksstraatweg tussen Leersum en Doom. Zij werd daar door een man in een klein model vrachtauto aangesproken en gedwongen met hem mee te gaan. Daarop werd het meisje in de bossen verkracht. De man heeft een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

Ongeval

HAARLEMMERMEER - Een verkeersongeval in Haarlemmermeer heeft gisteren het leven gekost aan een 57-jarige vrouw uit Badhoevedorp. Ze kwam met haar auto op de Schipholweg in botsing met de auto van een 78-jarige man uit Badhoevedorp. Het slachtoffer reed na de aanrijding tegen een hek, raakte bekneld en is door de brandweer bevrijd. Ze bezweek ’ s middags in het VÜ-ziekenhuis in Amsterdam aan haar verwondingen. De 78-jarige man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis vervoerd. Hij kon na behandeling weer naar huis. De politie onderzoekt de toedracht.

Val

HEERJANSDAM - Een 56-jarige gemeenteambtenaar in Heeijansdam is gisteren bij herstelwerkzaamheden aan een dakrooster van een loods aan de Dorpsstraat bijna zes meter naar beneden gevallen. De man is met hersenletsel en in kritieke toestand opgenomen in het Dijkzigtziekenhuis. Het ongeval gebeurde toen de man door nog onbekende oorzaak in een gat op het dak terechtkwam en viel.

Goed raak

HOOGEVEEN - Een rijontzegging tot 2001, een niet-verzekerde bromfiets en een alcoholpromillage van maar liefst 2,5 konden woensdagavond een 24-jarige Hoogevener emiet van weerhouden toch op zijn bromfiets te gaan rijden. Hij tartte de Hermandad wel heel erg toen hij ook nog eens zonder verlichting voor het politiebureau in Hoogeveen langsreed. Hij werd dan ook snel door de politie van de weg geplukt.

Niet naar Amerika

NIEUW-DORDRECHT - De statenfractie van de ouderenpartijen in Drenthe vindt dat moet worden voorkomen dat de unieke historische verzameling van Jan Brands uit Nieuw-Dordrecht verdwijnt naar Amerika. Het gaat om de grootste particuliere Drentse bibliotheek, waarin zich unieke stukken bevinden, onder andere uit de Middeleeuwen, en een kostbare verzameling munten en andere voorwerpen. Er is twee ton nodig om hiervoor in Nieuw-Dordrecht een museum of oudheidkamer te bouwen. Brands heeft een aanbod gehad om zijn waardevolle collectie onder te brengen in het Holland Museum in Holland in de Amerikaanse staat Michigan.

Merkzadels

PESSE - Uit manege Smit zijn dertien dure merkzadels gestolen. De zadels werden op kruiwagens gelegd en via een weiland aan de achterkant van de manege naar de weg gebracht. De dieven hebben ook precies de juiste nieuwe mentuigen bij de zadels gezocht. Deze waren vernieuwd nadat er twee weken geleden een brand in het paardencentrum heeft gewoed. Het dure paardentuig levert voor criminelen een lucratieve handel op. De schade bedraagt vele duizenden guldens.

Brug afgesloten

ROTTERDAM - De Calandbrug in de N15 richting Europoort werd vanochtend vroeg gestremd door een ongeval met een vrachtwagen. De wagen is gekanteld na de vangrail te hebben geraakt. Het voertuig moest worden weggetakeld. Het opruimen van de ravage heeft uren in beslag genomen.

School in brand

ZUTPHEN - In basisschool De Condor in Zutphen-Zuid is vannacht brand uitgebroken. Volgens een woordvoerster van de brandweer moet het houten gebouw als verloren worden beschoiiwd. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken