Bekijk het origineel

NS werkt aan oplossing voor probleemtraject

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

NS werkt aan oplossing voor probleemtraject

2 minuten leestijd

UTRECHT (ANP) - Een fout in de software heeft de Nederiandse Spoorwegen deze maand parten gespeeld op het in juni vernieuwde traject Ngmegen-Roömond. Vandaag zou de nieuwe ccHnputerprogammatuur komen en.na een periode van testen en installeren behoren de problemen hopelijk tot het verleden.

Dat heeft een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen gezegd in reactie op een klacht van de vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (Rover). Die eiste gisteren van minister Jorritsma van verkeer en waterstaat directe aanpak van de problemen op de lijn. „De dienst Railinfrabeheer moet een einde maken aan de voortdurende storingen van seinen, waardoor het treinverkeer op de Maaslijn bijna dagelijks lam ligt”, aldus Rover in de eis aan de minister.

De NS-woordvoerster zegt dat ze zich heel goed kan voorstellen dat de reizigers tussen Roermond en Nijmegen „flink de balen hebben”. Buiten de computerproblemen deden zich ook nog andere perikelen voor. „Incidenten zoals die overal wel eens voorkomen, als een losschietend draadje of een defecte schakeling. Maar die waren hier de bekende druppel”. Een door de NS ingesteld storingsteam gaat die storingen analyseren en zoeken naar een oplossing om ze in de toekomst zo mogelijk te voorkomen.

De Maaslijn is in juni geschikt gemaakt voor de Buffel.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

NS werkt aan oplossing voor probleemtraject

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken