Bekijk het origineel

“Jeugd niet verleiden tot mobiel bellen”

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

“Jeugd niet verleiden tot mobiel bellen”

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De Consumentenbond wil dat telefoonwinkels mobiele telefoons tegen een reële prijs gaan verkopea Nu worden vooral jongeren door gratis aanbiedingen in de val gelokt mobiel te gaan bellen.

„Vooral jongeren worden met de meest fantastische aanbiedingen verleid. Er is al sprake van een echte rage. Als je geen mobiele telefoon hebt, hoor je er niet bij. Veel jongeren raken hierdoor in financiële problemen”, zegt K. van Tankeren van de Consumentenbond.

Hij reageert op een actie van Free Record Shop, die gratis telefoons aanbiedt met een gratis Libertel-proefabonnement van drie maanden. Doelgroep zijn jongeren van 20 tot 35 jaar. De abonnee krijgt 20 procent van de belkosten terug in muziekcheques, die hij kan gebruiken bij de aankoop van cd’s. Jongeren zijn een enorme potentiële markt voor de verkopers van telefoons en abonnementen.

Van Tankeren wijst erop dat van de wanbetalers bij de telefoonmaatschappijen jongeren onder de 25 jaar de grootste groep uitmaken. „Het gaat vaak om mensen met een inkomen van ƒ 1000 per maand en een huur van ƒ 500. Als er dan een telefoonrekening van ƒ 500 binnenkomt, zijn de problemen niet te overzien”, zo blijkt volgens hem uit de vele telefoontjes van verontruste ouders die binnenkomen.

De Consumentenbond pleit voor een abonnement dat voor niet langer dan een jaar wordt afgesloten, met een proeftijd van twee maanden. Dan kun je er snel weer van af. Als bovendien de telefoons tussen de ƒ 200 en ƒ 500 gaan kosten, wat een reële prijs is, zal iemand zich wel twee keer bedenken voor hij aan een mobiele telefoon begint. Dan kunnen volgens de bond ook de belkosten naar beneden en ontstaat een duidelijker beeld over de kosten van mobiel bellen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

“Jeugd niet verleiden tot mobiel bellen”

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken