Bekijk het origineel

Palestijnen willen nieuw kabinet

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Palestijnen willen nieuw kabinet

2 minuten leestijd

RAMALLAH (AP) - De Palestijnse wetgevende raad heeft gisteren naar aanleiding van een rapport over wijdverbreide corruptie een resolutie aangenomen waarin president Jasser Arafat wordt gevraagd zijn kabinet te ontbinden en een nieuw kabinet te vormen.

De resolutie werd aangenomen met 51 stemmen voor en slechts een enkele stem tegen. De gekozen wetgevende raad heeft niet de macht uitvoering van de resolutie af te dwingen, maar de uitspraak zet Arafat wel sterk onder druk. De president heeft nog niet op het besluit van het parlement gereageerd, maar medewerkers van Arafat hebben eerder gezegd dat hij toch al van plan was zijn kabinet te wijzigen.

„De politieke betekenis is dat president Arafat zelf wil dat de ministers efficiënter worden en zich meer inspannen voor hun taak”, zei Marwan Kanafani, raadslid en adviseur van Arafat. Marwan Barghouti, hoofd van Arafats Fatah-partij op de Westoever, riep Arafat op de bezem te halen door zijn regering en een einde te maken aan corruptie en wanbeleid.

De raad aanvaardde een rapport van een onderzoekscommissie, waaronder de aanbeveling om drie ministers te vervolgen: Nabil Shaath (Planning), Jamil Tarifi (Burgerzaken) en AU Qawasmeh (Verkeer).

Voor de raad wees Shaath de beschuldiging dat hij buitenlandse hulp via een zwarte kas had gebruikt om persoonlijke onkosten te betalen, vatt de hand. Hij beschuldigde de commissie ervan de belangen van het Palestijnse volk te schaden en de inspanningen van de Palestijnse Autoriteit om het vertrouwen van de Wereldbank en van donorlanden te winnen om geld voor projecten beschikbaar te stellen, teniet te doen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Palestijnen willen nieuw kabinet

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken