Bekijk het origineel

Van Leer neemt Thais bedrijf over

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Van Leer neemt Thais bedrijf over

Aanwinst zal snel aan winst bijdragen

2 minuten leestijd

AMSTELVEEN (ANP) - Koninklijke Emballage Industrie Van Leer heeft de Thaise producent van bedrukte flexibele verpakkingen Uniflex Packaging Company overgenomen. Het bedrijf heeft een jaaromzet van ƒ 20 a 22 miljoen. Er werken 150 mensen.

Van Leer koopt Uniflex van de Thaise familie Thadrabananworg, die het bedrijf nog maar twee jaar terug startte. Als gevolg van onvoldoende bezetting is de verpakkingsproducent „beperkt” verliesgevend. Het ontbrak de familie aan voldoende kapitaal ora de onderneming uit dit dal te kunnen trekken.

Van Leer ziet daarentegen volop kansen om Uniflex, dat vanaf vandaag officieel Van Leer Packaging (Thailand) heet, weer op de rails te krijgen. Het concern wil door kennisoverdracht, verbeteringsinvesteringen en internationale commerciële ondersteuning de machines beter benutten. Naar verwachting zal de Thaise fabriek al binnen een jaar aan de winst bijdragen.

De familie Thadrabananworg zette een modern bedrijf op met twee achtkleuren diepdrukmachines. Ook heeft de onderneming de mogelijkheid te lamineren en kunststof films te extruderen. Uniflex werkte als eerste verpak kingsbedrukker in Zuid-Oost-Azië met door de computer aangestuurde, filmloze machines.

Grote mogelijkheden

Van Leer ziet grote mogelijkheden in Thailand. De snel groeiende economieen in Zuid-Oost-Azië hebben een groeiende behoefte aan verpakkingsmateriaal. Van Leer volgt daarbij de internationale producenten van consumentengoederen, die op grote schaal hun geluk in deze regio beproeven.

Uniflex werkt voor lokale en internationale klanten. Het bedrijf heeft ruime mogelijkheden om uit te breiden. In het huidige gebouw kan de drukcapaciteit worden verdubbeld, terwijl het terrein voldoende groot is voor een tweede productiegebouw met dezelfde omvang. Van Leer gaat onderzoeken of vanuit deze lokatie ook andere activiteiten op het gebied van consumentenverpakkingen kunnen worden gestart.

Van Leer is groot geworden als vatenproducent. Sinds de overname van de Duitse Unilever-dochter 4P begin jaren negentig maken echter de consumentenverpakkingen een steeds belangrijker deel uït van de omzet. Vorig jaar beleefde Van Leer een beursgang. Het daar opgehaalde geld gebruikt het concern onder meer voor acquisities, vooral in de consumentenverpakkingen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Van Leer neemt Thais bedrijf over

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 1 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken