Bekijk het origineel

WvK viert ook in ons land jubileum

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

WvK viert ook in ons land jubileum

2 minuten leestijd

AMERSFOORT (ANP) - Het vijfligjarig bestaan van de Wereldraad van Kerken wordt volgend jaar ook in Nederland gevierd. Dit heeft de Raad van Kerken in Amersfoort gezegd. De Wereldraad werd in 1948 in Amsterdam opgericht.

Secretaris-generaal dr. Konrad Raiser heeft positief gereageerd op het Nederlandse voorstel. Als mogelijke data noemt hij de zondag voor of na de bestuursvergadering van de Wereldraad, 8 tot 11 september in Geneve, zodat de bestuursleden en presidenten aanwezig kunnen zijn. De Wereldraad werd indertijd op 23 augustus opgericht.

De officiële viering vindt in december 1998 plaats tijdens de assemblee in Harare, de hoofdstad van Zimbabwe. Tien jaar geleden werd het veertigjarig bestaan in de Oude Kerk in Amsterdam gevierd. Daarbij waren koningin Beatrix, premier Lubbers en minister Korthals Altes van justitie aanwezig.

Over de opzet van de herdenking is nog niets bekend. Ook is er nog geen overleg met de Amsterdamse kerken gevoerd.

Bij de oprichting sloten 107 kerken, voornamelijk uit het Westen, zich bij de Wereldraad van Kerken aan. Vooral door het toetreden van kerken uit de Derde Wereld is dit aantal gegroeid tot 330, die samen ongeveer 400 miljoen christenen omvatten. De Rooms-Katholieke Kerk, met bijna een miljard leden, is geen lid van de Wereldraad. Ook veel pinkster- en evangehsche kerken zijn buiten de Wereldraad gebleven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

WvK viert ook in ons land jubileum

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 2 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken