Bekijk het origineel

Einde aan daling van vruchtbaarheid binnen EU

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Einde aan daling van vruchtbaarheid binnen EU

2 minuten leestijd

BRUSSEL - Vorig jaar heeft een ommekeer plaatsgevonden in de gestage daling van de vruchtbaarheid van de Europese (EU) bevolking. Nadat het gemiddelde vruchtbaarheidscijfer in de Europese Unie (EU) in 1995 met 1,43 baby’s per vrouw tot een naoorlogs diepterecord was gezakt, is dat vorig jaar weer opgelopen tat 1,44 volgens de Statistische Dienst van de EU, Eurostat.

De hoogste vruchtbaarheid werd genoteerd voor Ierland met 1,91 baby’s per vrouw, terwijl men voor Spanje een factor 1,15 berekende. Ons land zit met 1,52 net iets boven het EU-gemiddelde. De Europese vruchtbaarheid is bijna dezelfde als die in Japan (1,41) maar beduidend lager dan China (1,81), de Verenigde Staten (2,06) en India (3,37). Vorig jaar groeide de wereldbevolking met 81 miljoen zielen.

Europa droeg daar 1,3 procent aan bij, ofschoon de Europese bevolking 6,4 procent van de wereldbevolking vertegenwoordigt.

Eurostat noteerde ook de immigratiestromen. Die zorgen er in sommige EU-lidstaten voor dat de bevolking niet achteruitgaat. In Duitsland bijvoorbeeld groeide de bevolking vorig jaar met 210.000 mensen. De immigratie bedroeg 303.200 hetgeen dus betekent dat de bevolking zonder immigratie was afgenomen. Franse meisjes hebben de hoogste levensverwachting met 81,9 jaar. Gemiddeld is de levensverwachting in tweederde van de 15 EU-lidstaten 80 jaar voor meisjes en 74 jaar voor el jongens.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Einde aan daling van vruchtbaarheid binnen EU

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken