Bekijk het origineel

Inval politie in woonwagens Den Haag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Inval politie in woonwagens Den Haag

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De Haagse politie heeft gisteravond op een woonwagencentrum aan de Escamplaan in Den Haag-Zuid tevergeeg gezocht naar de verdachte van een schietpartij eerder op de dag. De dader zou zich ophouden in een van de woonwagens op het centrum.

Vlak na de schietpartij rond 13.00 uur had de politie de twee ingangen van het terrein al hermetisch afgesloten. Bewoners werden gecontroleerd als zij het centrum verlieten. De massaal ingezette politie, in totaal ongeveer tachtig man, waaronder ME’ers en een arrestatieteam, giiig rond 19.00 uur het woonwagencentrum, op. ïn de woonwagen die de politie op het oog had, troffen zij echter niemand aan. De politie is direct daarna aan een sporenonderzoek op het terrein begonnen. De bewoners op het centrum waren rustig tijdens de inval. Er heerste een gelaten stemming. Er deden zich geen problemen voor.

De gezochte man wordt ervan verdacht gistermiddag om 13.00 uur een 43-jarige man en een 36-jarige vrouw op het centrum te hebben neergeschoten. De twee slachtoffers zijn door woonwagenbewoners ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man had een kogel in zijn nek, de vrouw is in haar been geraakt.

De schietpartij volgde op een mislukte bemiddelingspoging van de 43-jarige man, die zelf niet op het centrum woont. Hij probeerde aJs neutraal persoon te bemiddelen in een ruzie die de afgelopen dagen aan de gang was onder verschillende woonwagenbewoners, aldus de politie. Oorzaak en achtergrond van de ruzie zijn bij de politie niet bekend.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Inval politie in woonwagens Den Haag

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken