Bekijk het origineel

Verkeer eist 11 levens en 17 gewonden

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Verkeer eist 11 levens en 17 gewonden

3 minuten leestijd

APELDOORN - Het verkeer heeft in de afgelopen weekwisseling elf doden en zeker zeventien gewonden geëist.

Afgelopen vrijdag kwam een 34-jarige motorrijder uit Kuinre om het leven nadat hij was aangereden door een 33jarige automobiliste uit Diemen. Zij was door een nog onbekende oorzaak op de verkeerde weg helft terechtgekomen en werd met hoofd- en beenletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Heerenveen.

In Alkmaar kostte een eenzijdig verkeersongeval in de nacht van vrijdag op zaterdag het leven aan een automobilist. Vijf anderen raakten gewond. De chauffeur reed bij een rotonde rechtdoor in plaats van naar rechts te gaan. De auto botste tegen een boom.

Op de provinciale weg tussen Rijssen en Nijverdal vielen zaterdagmiddag zes zwaargewonden toen een auto met aanhanger begon te slingeren en op de andere weghelft terechtkwam. Daar kwam de combinatie in botsing met een tegenligger, bestuurd door een 19-jarige man uit Hoorn. De bestuurder van de combinatie, een 49-jarige man uit Amersfoort, ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. Vijf kinderen uit Leusden, in de leeftijd van zeven tot vijftien jaar, zaten bij hem in de auto en raakten eveneens gewond.

Een motorrijder uit Rotterdam verongelukte zaterdagavond in het Waalhaven-gebied in zijn woonplaats toen hij een bocht miste en in de berm terechte kwam.

Een 34-jarige automobilist uit Hengelo kwam zaterdagavond in Rossum om het leven toen hij de macht over het stuur verloor en tegen een boom botste. Zijn 32-jarige echtgenote raakte zwaargewond.

Drankgebruik

In Kruiningen kostte een eenzijdig verkeersongeval in de nacht van zaterdag op zondag het leven aan de 20-jarige Joost Sinke en de twee jaar oudere Arnold van Houte, beiden uit Kruiningen. De vier andere jongeren die in de auto zaten, raakten gewond. De brandweer moest een van hen uit het wrak knippen. De politie vermoedt dat bij dit ongeval sprake was van te hard rijden.

Een 50-jarige man uit Best kwam zaterdagavond in Oirschot om het leven toen hij bij het oversteken van een weg werd aangereden door een motorrijder.

Gisteren overleed een 87-jarige fietsster uit Rijssen aan de verwondingen die zij vrijdagavond in haar woonplaats had opgelopen bij een ongeval. De bejaarde vrouw werd van achteren aangereden door een 26-jarige automobilist. Uit een blaastest bleek dat de automobilist alcohol had genuttigd.

Een 42-jarige vrouw uit Eindhoven verongelukte gisteren op de A2 bij de afslag Best-West. Zij was een van de inzittenden van een bestelbusje. Drie anderen in het busje raakten zwaargewond. Door een klapband verloor de bestuurder van het busje de macht over het stuur en sloeg de wagen over de kop.

In Hoogeloon (gemeente Bladel) kwamen gisteren een 55-jarige man en zijn 58-jarige vrouw om het leven. Het echtpaar werd op het Broekenseind aangereden door een auto die van links kwam, bestuurd door een 23-jarige man uit Wintelre. De auto van de slachtoffers sloeg een aantal keren over de kop. De politie denkt dat de mensen op slag dood waren.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Verkeer eist 11 levens en 17 gewonden

Bekijk de hele uitgave van maandag 4 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken