Bekijk het origineel

Niet te stuiten dollar maakt benzine duur

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Niet te stuiten dollar maakt benzine duur

2 minuten leestijd

APELDOORN - De opmars van de dollar lijkt niet te stoppen. Vanmorgen noteerde de Amerikaanse munt een koers van 2,1055, een halve cent hoger dan gisteren. De duirdere dollar zorgt ervoor dat de benzineprijs morgen opnieuw stijgt.

Het groene biljet overschreed gisteren voor de eerste keer in acht jaar de grens van 2,10 gulden. De dollar is in trek bij beleggers omdat de Amerikaanse economie zo goed draait. Verder speelt mee dat de rente in de VS hoger is dan in Europa. Ook twijfelen valutahandelaren aan de kracht van de euro. Dat tast de positie van de Duitse mark aan, waardoor de Amerikaanse munt relatief meer waard wordt.

De hogere dollarkoers is gunstig voor bedrijven met grote belangen in de Verenigde Staten, zoals Ahold, Unilever en ABN Amro. Zij trekken miljoenen guldens voordeel uit de stijging van de Amerikaanse munt.

Minder plezierig is de stijging voor de Nederlandse automobilisten. Morgen zal voor de vijfde keer in drie weken de benzineprijs omhooggaan. De brandstof vrordt 2 cent per liter duurder. Diesel gaat 1 cent per liter omhoog.

Euro ongelood kost na de nieuwste verhoging ƒ 2,24 per liter, 7 cent meer dan drie weken terug. Super met loodvervanger kost ƒ 2,36, super plus ongelood ƒ 2,29 en diesel ƒ 1,542 per liter.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Niet te stuiten dollar maakt benzine duur

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken