Bekijk het origineel

Steeds meer bedrijven kiezen voor ecostroom

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Steeds meer bedrijven kiezen voor ecostroom

Opbrengst gaat naar nieuwe projecten

2 minuten leestijd

ALKMAAR (ANP) - Ecostroom Moordt steeds pqwlairder bij zakelyke gebruikers. Dat blykt uit de recente omzetcyfers van Energie Noord West (ENW). Daar dienen zich, behalve particulierrai en kleine bediüven, in toenemende mate o(ri( grotere ondernemingen aan (n te worden voorzien van müieiivriendelüke elektriciteit

ENW toonde zich gisteren tevreden over de verkoop van ecostroom in Noord-Holland. Binnen een jaar hebben zich vierduizend huishoudens gemeld voor de afname van deze groene energie. Ook de bedrijfsmatige interesse in ecostroom is hoog, zo is het afgelopen jaar gebleken.

ENW beschouwt de kleinzakelijke afnemer daarom als particulier, maar voor de grootzakelijke gebruikers is er meer energie nodig. Vijf grote bedrijven in de provincie staan klaar voor de afname van milieuvriendelijke stroom. Ecostroom behoeft niet te worden opgewekt door verbranding van fossiele brandstof, zoals gas, olie of steenkool, maar wordt daarentegen gewonnen uit zonlicht en windkracht.

In september wordt in Noord-Holland het eerste windmolenpark geopend dat volledig uit de opbrengst van ecostroom wordt betaald. Het park is aangelegd in de Waardpolder bij Anna Paulowna en heeft een vermogen van 8000 MWh (megawatt-uur). De opgewekte energie is bestemd voor de particuliere markt.

Duurder

Ecostroom is per kilowatt-uur 7,9 cent duurder dan gewone stroom (23 cent). Uit deze meerprijs financiert ENW zijn ecoprojecten. Het bedrijf heeft na de succesvolle campagne van vorig jaar besloten ecostroom in september opnieuw onder de aandacht van potentiële afnemers te brengen. Het bedrijf richt zich met name op de groep Nederlanders van 30 tot 40 jaar met een bovenmodaal inkomen en affiniteit met het milieu.

Een woordvoerder van ENW zegt dat het bedrijf zeer content is met de recente verkoopcijfers. „Het gaat zoals we hebben gehoopt. De verwachting is bovendien dat de campagne in september een behoorlijk aant nieuwe particuliere afnemers zal opleveren”.

Het aantal bronnen van milieuvriendeüjke energie in Noord-Holland wordt de komende jaren verder uitgebreid. Zo komt in Velsen een windmolenpark en wordt in Amsterdam gebouwd aan een biomassa- annex vergassingsinstallatie met een vermogen van 30 MW. Ook bestaan plannen voor een groot windmolenpark langs de Afsluitdijk.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Steeds meer bedrijven kiezen voor ecostroom

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken