Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Puber

AMSTERDAM - Een 15-jarige jongen is in Leiden geartesteerd op verdenking van beroving van een taxichauffeur op 28 juli in Amsterdam. Samen met een 14-jarig meisje bedreigde de jongen de chauffeur in Diemen met een mes en beroofde hem van 300 gulden. De chauffeur raakte lichtgewond.

Zuiveringslasten

GOUDA - Het zuiveringsschap Hollandse Eilanden en Waarden heeft besloten het tarief voor de verontreinigingsheffing gelijk te houden op het niveau van vorig jaar. Het is voor het vijfde jaar dat het schap niet tot verhoging besluit.

Kerkasiel

HOOGEVEEN - Hoogeveen en Assen bijten in Drenthe het spits af met kerkasiel aan Iraniërs. In de hervormde kerk De Ark in Hoogeveen is een echtpaar met een kind ondergebracht, terwijl in het hervormd centrum Het Anker in Assen een 30jarige Iraniër verblijft. De wijkkerkenraad verwacht hier binnenkort een tweede vluchteling.

Slobberduin

KOUDEKERKE - De Raad van State heeft de door de voormalige gemeente Valkenisse afgegeven milieuvergunning voor de groepsaccommodatie Slobberduin aan de Wielemakersbaan in Koudekerke vernietigd. Omwonenden klaagden over geluidhinder door het verkeer. De Raad van State verwijt de gemeente onzorgvuldigheid door dit niet mee te hebben gewogen.

Kippenmest

MANTINGE - Een medewerker van Natuurmonumenten heeft op het Binnenveld een met een graafmachine gegraven bassin ontdekt, waarin een enorme hoeveelheid kippenmest is opgeslagen. De mest was niet afgedekt en ook de bodem van het bassin was niet afgedicht. De politie van Bellen heeft tegen de eigenaar proces-verbaal opgemaakt.

Personenbusje

MEPPEL - Het christelijk verpleeghuis Reggersoord krijgt vrijdag een personenbusje aangeboden, volledig aangepast voor rolstoelvervoer. De gulle gevers zijn broer en zus H. Haveman uit Vledder en J. C. Boverhof-Haveman uit De Wijk. Volgens de directie van Reggersoord gaat het om een spontaan gebaar. Reggersoord had tot nu toe slechts één busje tot zijn beschikking.

Posbank

RHEDEN - De doorgaande weg over de Posbank, het natuurgebied ten noordoosten van Arnhem, zal nog dit jaar worden versmald om het autoverkeer tegen te gaan. Bovendien verdwijnen negen kleine parkeerplaatsen in het gebied om plaats te maken voor twee grote parkeerterreinen aan de randen van de Veluwezoom.

Kordaat

ROTTERDAM - Door kordaat optreden van een groep studenten en heeft een 18-jarig meisje uit Appingedam aan een verkrachting kunnen ontkomen. Het meisje werd op de Ermusbrug door een man aangesproken die haar voorstelde mee naar zijn huis te gaan. Het meisje weigerde, maar de man greep haar vast en probeerde haar op straat te verkrachten. Een aantal studenten schoot toen te hulp.

Calvijnschool

VEENENDAAL - De groei van de reformatorische Calvijnschool gaat de gemeente Veenendaal 75.555,16 gulden kosten. Door toename van het aantal goepen heeft de school meer materiaal nodig, zoals meubilair en lesmateriaal.

Ouderenbond

WADDINXVEEN - Dom qua procedure en tijdplanning. Inhoudelijk niet modern en werkelijk samenhangend. Dat is het oordeel van de Waddinxveense Bond voor 50plussers over het eerste nieuwe beleidsplan van de gemeente Waddinxveen. Het feit dat in het beleidsplan geen ouderennota is opgenomen, betreuren de ouderen.

Overleden

ZWOLLE - Een 58-jarige vrouw uit Alexandrië (Egypte) is in het Sophia-ziekenhuis in Zwolle bezweken aan haar verwondingen die zij een maand geleden had opgelopen bij een verkeersongeval op de Raalterweg in Wesepe. Dat heeft de poUtie gisteren bekendgemaakt. Bij het ongeluk overleed ook de 42-jarige bestuurster. Een 4-jarig kind en een 30-jarige man uit Egypt raakten toen zwaargewond, evenals de bestuurder van een Duitse vrachtwagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken