Bekijk het origineel

Doden en gewonden bij verschillende ongevallen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Doden en gewonden bij verschillende ongevallen

Twee Zeeuwen komen om tijdens werk

2 minuten leestijd

APELDOORN - Door valpartijen tijdens werkzaamheden zijn gisteren twee Zeeuwen om het leven gekomen. Bij een uitslaande brand in een woonhuis aan het Willebrordusplein in Rotterdam-Noord kwam gisterochtend vroeg een 22-jarige Rotterdammer om. Vijf andere mannen raakten gewond.

Op het terrein van het offshorebedrij f Heerema aan de Belgiëweg in Nieuwdorp maakte gistermiddag de 29-jarige P. van Pamelen uit Goes een val van ongeveer 25 meter. De man was samen met een andere werknemer van een onderaannemer bezig een steiger te verwijderen van een in aanbouw zijnd booreiland. Bij die werkzaamheden stortte Van P. naar beneden. Hij overleed ter plaatse.

Een bedrijfsongeval op de scheepsreparatiewerf Scheldepoort in Vlissingen kostte het leven aan de 46-jarige G. Ridderbos uit Grijpskerke. Hij hield toezicht op laswerkzaamheden aan boord van het Cypriotische containerschip CMS Ebony, dat daar voor reparatie in dok lag. Ridderbos viel door nog onbekende oorzaak van 8 meter hoogte in een ruim.

De brand in Rotterdam woedde in een huis waar een escortservice was gevestigd. De brand brak rond zes uur ‘s ochtends uit in het drie verdiepingen tellende pand. Twee van de zes aanwezigen moesten ter plaatse gereanimeerd worden. Voor de 22-jarige kwam dat te laat. Een 21-jarige jongeman ligt nog in kritieke toestand in het Sint-Franciscusgasthuis. Ook de andere vier liggen nog in ziekenhuizen.

Een 2-jarig meisje is gistermiddag ernstig gewond geraakt toen zij uit een raam op de derde verdieping van een woonhuis in de Frederikstraat in Rotterdam viel.

Het meisje had haar moeder spelenderwijs opgesloten in de slaapkamer. Die kon daar niet meer uit en belde het alarmnummer, omdat zij wist dat in de woonkamer van de flat een raam openstond. Toen de politie aan kwam rijden, was het kind net naar buiten gevallen. Het meisje is opgenomen in het Sophia-kinderziekenhuis in de Maasstad. De moeder van de peuter raakte hchtgewond bij haar pogingen uit de slaapkamer uit te breken.

Vorkheftruck

Een 16-jarige jongen uit Nieuwe Tonge raakte gisteren ernstig gewond toen hij op een bedrijfsterrein aan de Provinciale Weg onder een vorkheftruck terechtkwam. De knaap stond op een lepel van de’heftruck terwijl deze reed en viel er van af. Hij kwam daarbij onder de heftruck terecht. De jongen is met ernstig beenletsel overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Doden en gewonden bij verschillende ongevallen

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 5 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken