Bekijk het origineel

Claim van 150.000 gulden na doodslag

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Claim van 150.000 gulden na doodslag

2 minuten leestijd

ALKMAAR (ANP) - Een 21-jarige vrouw uit Berkhout eist in kort geding een voorschot van 30.000 gulden op een totale schadeclaim van ruim 150.000 gulden van een 16-jarige jongen uit Hoorn.

Deze stak op zondag 22 september vorig jaar in Berkhout Mark White dood, de vriend van de vrouw. De man verliet ‘s avonds zijn huis om een groep luidruchtige discogangers tot stilte te manen.

De vrouw dient de schadeclaim in omdat het inkomen van haar 25-jarige vriend is weggevallen en zij niet kan rondkomen van de bijstandsuitkering die zij nu heeft. Dit najaar gaat ze een studie medicijnen volgen aan de VU in Amsterdam. Ook de studiefinanciering die ze dan krijgt, is niet toereikend. In het verleden kwam het tweetal rond van het inkomen van White.

Een gespecialiseerd schadebureau stelt momenteel de omvang van de claim vast. Volgens advocaat mr. C. de Jong, die de vrouw vertegenwoordigt, eindigt deze rekensom ergens tussen de 150.000 en 200.000 gulden.

„Een deel van het voorschot is bedoeld om juist het deskundigenonderzoek te kunnen betalen”, zo stelt zij. „Dergelijke onderzoeken kosten al gauw een paar duizend gulden”.

De inmiddels 16-jarige dader heeft negen maanden in jeugddetentie doorgebracht en is thans op vrije voeten. Hij is volgens mr. De Jong vorig jaar veroordeeld tot een bijdrage in de kosten van de begrafenis van het slachtoffer, die door de schoonouders van White is betaald. „Maar daarvan hebben zij nog geen cent gezien”, aldus De Jong.

Yragen

De bodemprocedure om de schade vergoeding te kunnen losweken, draait volgens haar om twee vragen: of de ouders van de dader verantwoordelijk en dus aansprakelijk kunnen worden gesteld en of opzet kan worden aangetoond. Is dit het geval, dan dekt de wettelijk verplichte WA-verzekering de schade niet.

Het kort geding dient vrijdag om 13.30 uur in Alkmaar.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Claim van 150.000 gulden na doodslag

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken