Bekijk het origineel

„Gezondheid Dutroux slecht”

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

„Gezondheid Dutroux slecht”

2 minuten leestijd

BRUSSEL (ANP) - Het gaat niet goed met de gezondheid van Marc Dutroux, de hoofdverdachte in de Belgische zedenzaak. Dit zegt zijn advocaat mr. Julien Pierre. Volgens de raadsman heeft Dutroux veel te lijden onder het regime in de gevannis van Aarlen, waar hij al bijna een jaar lang in voorarrest verblijft.

De cipiers moeten elke 7,5 minuut controleren of Dutroux in orde is, om te voorkomen dat de man zelfmoord pleegt. „Die controle vindt 24 uur per dag plaats, ‘s Nachts wordt Dutroux elke 7,5 minuut wakker gemaakt”, aldus Pierre.

Het Belgische ministerie van justitie weerspreekt dat Dutroux ’ s nachts elke 7,5 minuut wordt gewekt. „Hij wordt niet gewekt, maar slechts gecontroleerd door een cipier”, aldus een woordvoerder. Volgens Justitie is de controle nodig om Dutroux tegen zichzelf te beschermen. „De gevangenispsychiater heeft zijn zorg geuit dat Dutroux mogelijk genegen is zelfmoord te plegen”.

Dutroux heeft inmiddels een tweede raadsman in de arm genomen om hem bij te staan tijdens het komende strafproces. Het betreft de Franse strafpleiter Frangois Robinet uit Nancy. Volgens Pierre zijn twee advocaten in de zaak-Dutroux „geen overbodige luxe”.

Het proces tegen Dutroux vindt vermoedelijk pas plaats in de tweede helft van het volgende jaar. De bende van Dutroux wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van tenminste vier meisjes.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

„Gezondheid Dutroux slecht”

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken