Bekijk het origineel

Geen vervolging na smaden burgemeester

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Geen vervolging na smaden burgemeester

Houtens bedrijf levert forse kritiek

2 minuten leestijd

ROERMOND (ANP) - Het openbaar ministerie in Roermond stelt geen strafrechtelijk onderzoek in naar directeur E. S. en zijn bedrijf SMC Opleiding en Advies uit Houten. Tegen de man en zijn bedrijf was aangifte van smaad en laster gedaan door burgemeester J. van Graafeiland van Venlo, de gemeentesecretaris en de gemeente Venlo, maar de partijen hebben hun klacht ingetrokken.

S. had de burgemeester, de gemeentesecretaris en het hele Venlose ambtenarenapparaat fors beledigd, nadat zijn bedrijf buiten de boot viel om een interim-directeur voor de sociale dienst in Venlo te leveren. Die opdracht kreeg Intersolve, een bedrijf waar Van Graafeiland commissaris is.

Volgens S. had Van Graafeiland zich schuldig gemaakt aan belangenverstrengeling, was de gemeentesecretaris een schrikbeeld voor het ambtelijk apparaat en deugde de top van de ambtenaren in Venlo niet. Deze beschuldigin gen zorgden de eerste helft van dit jaar voor grote beroering in de Noord-Limburgse gemeente. Burgemeester, gemeentesecretaris en de gemeente deden aangifte van smaad en laster bij Justitie in Roermond.

Uit een onderzoek van de recherche is echter gebleken dat de gemeente en ook de burgemeester in de hele zaak niets te verwijten valt. Een paar weken geleden bood E. S. zijn verontschuldigingen aan. In een brief aan de gemeente gaf hij toe onware en lasterlijke mededelingen naar buiten te hebben gebracht, enkel met het oogmerk iedereen in eer en goede naam te beschadigen.

Excuses

Van Graafeiland, de gemeentesecretaris en de gemeente Venlo hebben zijn excuses aanvaard. Volgens een woordvoerder’van Justitie is de grond om S. te vervolgen vervallen, omdat de benadeelden hun klacht hebben ingetrokken. De gemeente Venlo ziet af van een eis tot schadevergoeding, omdat „de pijnlijke zaak” dan nog maanden op de agenda zou staan.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Geen vervolging na smaden burgemeester

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken