Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Asbest

ALPHEN A/D RIJN - De gemeente Alphen stelt 6000 gulden beschikbaar om onderzoek te doen naar de aanwezigheid van asbest in de vrijgemaakt gereformeerd basisschool De Tamboerijn aan de Van Nesstraat. De gemeente Alphen heeft dit gisteren bekendgemaakt.

Boeren

ASSEN - Het biologisch boeren in Drenthe rukt op. Het aantal Drentse bedrijven dat het gebruik van landbouwgif en kunstmest afzweert, stijgt dit jaar met 20 procent. Voorzitter J. Engels van de Noordelijke Biologische Landbouw Vereniging (NBLV) verwacht dat de groei in deze sector zich zal voortzetten.

Medisch

DELFT - Het Medisch Museum De Griffioen aan de Koommarkt in Delft gaat uitbreiden. Het sinds 1991 in het 16e-eeuwse woonhuis gevestigde museum krijgt meer ruimte als de Stichting Maatzorg verhuist naar het nieuwe onderkomen aan de Van Bleyswijkstraat. De stichting waarin het museum is ondergebracht, verkrijgt het pand in eigendom. In het museum is een grote collectie oude medische en farmaceutische voorwerpen te zien.

Wegwerker

DORDRECHT - De 40-jarige P. de R. uit Barendrecht is gisteren vrijgesproken van het mishandelen van een wegwerker in Strijen. Politierechter mr. F. Heijnen oordeelde dat er te veel tegenstrijdige verklaringen over het incident zijn om tot een bewezenverklaring te kunnen komen.

Munten

DORDRECHT - Uit een woning aan het Van Eesterenplein in Dordrecht zijn acht bijzondere munten gestolen. De totale waarde bedraagt zo’n 2000 gulden. De politie deelde dat gisteren mee.

Roof vanuit auto

HOOGEVEEN - Een 51-jarige vrouw is gistermiddag van haar tas beroofd door een automobilist. Voor een stoplicht vroeg de bestuurder haar door het geopende raampje de weg. Daarbij griste hij haar tas uit de fietsmand en scheurde meteen weg. De auto was ‘geprepareerd’, want de kentekenplaat aan de achterkant was verwijderd.

Leiding

GOUDA - Binnen drie jaar moeten alle loden waterleidingen van Watermaatschappij Zuid-Holland Oost (WZHO) zijn verwijderd. Mensen met kinderen beneden een jaar die in een huis wonen met loden leidingen, krijgen van de maatschappij het advies om bij het aanmaken van flesvoeding gebruik te maken van bronwater. Dat staat in een brief die WZHO gisteren heeft verspreid.

Wandeling

RIJSSEN - Secretaris Willem Schreurs van Wandelsportvereniging Riessen legde gisteren de 40 kilometer lange fietstocht van Woord en Daad te voet af. Rond twee uur in de middag overhandigde hij het comité een cheque van bijna 500 gulden, bijeengebracht door enkele Rijssense bedrijven. Na afloop zei Schreurs dat zijn zes uur durende voetreis ondanks enkele blaren „prima” verlopen was. Schreurs veroorzaakte met zijn actie de nodige hilariteit veroorzaakte bij de andere Woord en Daad-fietsers. „Talloze keren is mij vandaag de bagagedrager aangeboden”.

Bomen

VEENENDAAL - De PvdA in Veenendaal wil opheldering over een studie naar monumentale bomen in de gemeente. De inventaristatie, die zo’n 10.000 gulden heeft gekost, moet volgens de fractie hoognodig openbaar worden gemaakt. De PVDA verzoekt het college aan te geven wat ze heeft gedaan aan de bescherming van waardevolle bomen sinds het gereedkomen van de inventarisatie.

Aanval

VEENENDAAL - De aanval van de GroenLinks-fractie in Veenendaal op de SGP heeft SGP-fractievoorzitter R. Bisschop „in hoge mate verbaasd”. GroenLinks had in een informatieblad felle kritiek geuit op Bisschop. Volgens de fractie waren de voorstellen van de SGP om te bezuinigen op sport en cultuur buiten proporties en irreëel. Bisschop zegt in een reactie verbaasd te zijn dat GroenLinks zoiets op papier kan krijgen. „Deze opmerkingen zijn sterk gedateerd. Ze doen alsof cultuur en sport alleen maar floreren als de gemeente subsidie verstrekt. Dat is uit de jaren zeventig”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van woensdag 6 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken