Bekijk het origineel

Mongolië confisqueert 10.000 Bijbels

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Mongolië confisqueert 10.000 Bijbels

2 minuten leestijd

HOUTEN (ANP) - Mongolië herft een partq kinderbijbels en videobanden in beslag genomea De 10.000 Babels en 600 videobanden waren bestemd voor het Mongoolse Bijbelgenootschap, maar minister Amarsanaa van justitie heeft de douane gelast de zending tegen te houdea

Dat heeft Jubilee Campaign, een internationale organisatie die zich inzet voor mensenrechten en godsdienstvrijheid, gisteren gemeld. Op 10 mei werd het materiaal door de douane geconfisqueerd. Amarsanaa zou gezegd hebben dat „vanwege de bedreiging van de nationale veiligheid het christendom in Mongolië beperkt moet worden”.

Dergelijke aanspraken zijn in het verleden herhaaldelijk gebruikt om de vervolging van christenen te rechtvaardigen, schrijft Jubilee Campaign in een brief aan de premier van Mongolië. Volgens de organisatie is de inbeslagneming van de Bijbels en videobanden in strijd met de grondwettelijke garantie op godsdienstvrijheid in het land.

Bovendien heeft,Mongolië de internationale conventie van burgerlijke en politieke rechten ondertekend. Ook de bescherming van de godsdienstvrijheid valt onder die afspren. Van de ruim 2,3 miljoen inwoners van Mongolië is ruim 90 procent boeddhist. De rest is vooral moslim. Rooms-katholieken zijn er nauwelijks te vinden. Het land telt ongeveer 35 kleine christelijke kerken.

Het is dit jaar de tweede keer dat een Aziatisch land een partij Bijbels in beslag neemt. Eerder dit jaar confisqueerde Oezbekistan bijna 25.000 Nieuwe Testamenten. De boeken waren onderweg naar het Oezbeekse Bijbelgenootschap.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

Mongolië confisqueert 10.000 Bijbels

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken