Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Stempel

ALPHEN A/D RIJN - De vakantieperiode drukt een zwaar stempel op de bezetting van het politiekorps Rijn- en Aarlanden. Om de ergste nood te kunnen lenigen, doet zelfs de districtschef, W. Weynschenk, mee met de surveillancediensten in het district.

Ongeval (I)

BUREN - Een 69-jarige inwoonster van Buren is dinsdag bij een verkeersongeval op de Tielseweg in Buren om het leven gekomen. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De vrouw stak met haar fiets de weg over en werd gegrepen door een 20-jarige automobilist uit Asch.

Bijtgraag

DEN HAAG - Een 33-jarige winkeldievegge heeft gisteren bij een diefstal in Den Haag een beveiligingsman danig in zijn arm gebeten. De man zag dat de vrouw een wijnfles uit de winkel meenam zonder te betalen en sprak haar daarop aan. Daarop beet de vrouw hem prompt in zijn arm, zodat hij zich in het ziekenhuis onder behandeling moest stellen.

Ongeval (II)

HOEK - De 79-jarige G. de Vliegher uit Temeuzen is gisteren overleden aan de verwondingen die hij ‘s ochtends had opgelopen bij een verkeersongeval in Hoek. Het slachtoffer stak in die plaats met zijn fiets de Hoekse weg over. Hij werd echter geschept door een autobestuurder uit zijn woonplaats die tevergeefs door krachtig remmen een aanrijding wilde voorkomen. Zwaargewond werd de bejaarde achtereenvolgens naar de ziekenhuizen van Temeuzen en Gent gebracht.

Hongerstaking

HOOGEVEEN - Sinds anderhalve week is de wegens moord tot tien jaar cel veroordeelde Duitser Peter K. in hongerstaking in het Hoogeveense huis van bewaring De Grittenborgh. Hij eet niet meer sinds begin vorige week drie vertegenwoordigers van de Nederlandse Vereniging voor Slachtoffers van PoHtie, Justitie en andere overheden vergeefs probeerden een bezoek aan hem af te dwingen. De directie liet zich niet intimideren en na tussenkomst van de politie werd het drietal de gevangenis uitgezet. Sindsdien verblijft K. in zijn cel. Hij eet niet, maar drinkt wel.

Ongeval (III)

MUIDEN - Tussen Muiden en Weesp is vanmorgen een personenbusje met vier inzittenden van de weg geraakt en in een sloot beland. Hierbij kwam één inzittende om het leven en raakte een ander ernstig gewond. De twee overige passagiers zijn voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was het busje onderweg van Amsterdam naar Weesp.

Reanimatie

MAASSLUIS - De politie heeft gistermiddag een bewusteloze man in de berm van het fietspad langs de Nieuwe Waterweg aangetroffen, die later in het ziekenhuis is overleden. Toen de politie ter plaatse kwam waren omstanders al bezig met reanimatie van de man. De hulpverlening nam dit over en brachten de man naar het Holyziekenhuis.

Brand

ROTTERDAM - De 22-jarige Rotterdammer die maandagmorgen bij de brand in een pand aan het Willebrordusplein ernstig letsel heeft opgelopen, is gisteren aan zijn verwondingen overleden.

Klokken

RIJSSEN - Volgens onderzoeksbureau De Bondt kan de Schildkerktoren 25 extra carillonklokken best dragen. CDA-fractievoorzitter W. Markvoort wil de werkgroep die zich inzet voor de uitbreiding van de beiaard tegemoetkomen. Welzijnswethouder W. Stegeman (CDA) wil hier ook positief over meedenken.

Taxaties

SPRANG-CAPELLE - Bij de gemeente Waalwijk zijn 700 bezwaarschriften ingediend tegen de hogere taxaties van de woningen en panden voor de ozb. Aanmerkelijk meer dan aanvankelijk werd verwacht. Eind juni zag het er nog naar uit dat het aantal protesten tot ruim 400 beperkt zou blijven. De meeste bezwaren komen uit Sprang-Capelle.

Riool

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk begint op korte termijn met het vervangen van het riool in de Jan de Rooijstaat. Het riool blijkt over de hele lengte te zijn gescheurd. De kosten bedragen 175.000 gulden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van donderdag 7 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 18 Pagina's

PDF Bekijken