Bekijk het origineel

Dodelijke ongevallen op recreatieplassen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dodelijke ongevallen op recreatieplassen

Ook verkeer eist vier mensenlevens

3 minuten leestijd

APELDOORN (ANP) - Een 30-jarige inwoner van Ermelo is gisteren verdronken in het Veluwemeer bij Strand Horst. Op het strand van Westkapelle overleed gisteren een 37-jarige Duitser. In de Krabbenplas tussen Vlaardingen en Maassluis is het stoffelijk overschot gevonden van de 31-jarge Rotterdammer die daar sinds woensdagmiddag werd vermist.

De man uit Ermelo dook rond vier uur het water in. Getuigen zagen hem even later onder water verdwijnen en niet meer boven komen. Zij alarmeerden de politie. Drie brandweerkorpsen, de politie, speciaal getrainde honden en een vliegtuig van het Korps Landelijke Politiediensten hebben naar de man gezocht.

Duikers van de brandweer vonden de man uiteindelijk in het meer. Hij was in een vaargeul terechtgekomen en meegesleurd met de stroming. Hij was sterk onderkoeld en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Harderwijk. Daar overleed hij enkele uren later.

De Duitse man in Westkapelle is afkomstig uit Moers. Hij was gaan zwemmen en in het water onwel geworden. Ondanks snel ingrijpen van enkele omstanders, die hem op zijn hulpgeroep uit het water haalden, en pogingen hem te reanimeren, overleed de man. De Duitse badgast zou een natuurlijke dood zijn gestorven.

Het lichaam van de vermiste man in de Krabbenplas tussen Vlaardingen en Maassluis werd gisteren door de brandweer en de politie met behulp van sonarapparatuur op de bodem van het re creatiemeer gevonden. Duikers hebben het ontzielde lichaam naar boven gebracht.

Spierziekte

De Rotterdammer was dinsdag met een opblaasboot de plas opgevaren. De man leed aan een spierziekte. Na verloop van tijd werd de lege boot teruggevonden.

Een 25-jarige man uit Zwolle kwam gisteravond om het leven bij een aanrijding op de Apeldoornseweg in Otterlo. De motorrijder verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur en botste frontaal tegen een auto, bestuurd door een vrouw uit Ede. De motorrijder overleed ter plaatse. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

Bij een aanrijding tussen een personenauto en een fiets liet gisteravond in Aerdenhout (gemeente Bloemendaal) een 34-jarige vrouw uit Zand voort het leven. Zij werd aangereden door een 22-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep, die onder invloed van alcohol was, aldus een politiewoordvoerder.

De automobilist heeft verklaard dat hij op de Bentveldseweg moest uitwijken voor een tegenligger. Hij belandde daardooiā€¯ in de berm en kwam op het fietspad voor het tegenoverliggend verkeer terecht. De fietser werd geschept en was op slag dood. Uit onderzoek bleek dat de dader te veel had gedronken. ;

De 36-jarige W. de Jong uit Norg is gisteren bij een verkeersongeval in het Drentse Donderen (gemeente Vries) om het leven gekomen. Het slachtoffer botste op de Norgerweg met zijn motor frontaal op een landbouwtractor met aanhanger die de weg overstak om linksaf te slaan. Hij overleed ter plekke. De tractorbestuurder had de motorrijder niet opgemerkt. Hij bleef ongedeerd.

Bij een frontale botsing op de provinciale weg tussen Lekkerkerk en Krimpen aan den IJssel kwam een persoon om het leven, twee anderen raakten gewond.

Het ongeval gebeurde toen een personenauto een andere inhaalde. De auto botste frontaal op een tegemoetkomende vrachtwagen. De personenauto ketste terug op de andere weghelft en botste nog eens op een achteropkomende auto.

Onbekend letsel

De 34-jarige bestuurster van de inhalende auto kwam om het leven. De 25jarige chauffeur van de andere personenauto is met onbekend letsel overgebracht naar het Dijkzigtziekenhuis. De bestuurder van de vrachtwagen is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen.

De provinciale weg is na het ongeluk geruime tijd in beiderichtingenvoor alle verkeer afgesloten geweest.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Dodelijke ongevallen op recreatieplassen

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken