Bekijk het origineel

Albanese maffia overspoelt Italië

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Albanese maffia overspoelt Italië

2 minuten leestijd

ROME (AP) - De brute moord ep een Albanees in eai Milanees ziekenhuisbed heeft nieuw voedsel geven aan de vrees dat de Albanese en de Italiaanse maffia in Italië een keiharde strijd met elkaar voeren. „Ik sluit uit dat dit geval op zichzelf staat", verklaarde gisteren Pierluigi Vigna, de belangrijkste openbare aankler van Italiaanse maffialeden.

De dodelijke aanval van woensdag in het ziekenhuis zou een afrekening zijn geweest in het circuit van Milanese drugshandelaars.’

De moord op in totaal negen Albanezen dit jaar in Milaan wordt in verband gebracht met een felle machtsstrijd in de prostitutie en de drugshandel. „Vooral de Albanese misdaadorganisaties zijn zeer gewelddadig", aldus Vig na, coordinator van de antimaffia-aanklagers in heel Italië.

De Italiaanse justitie heeft de controle op mogelijke misdadigers onder de binnenkomende Albanezen opgevoerd. Dit jaar hebben ongeveer 17.000 Albanezen voet aan wal gezet in Italië, op de vlucht voor het willekeurige dan wel georganiseerde geweld dat dit jaar in Albanië uitbrak.

Duizenden Albanezen zijn ontsnapt uit asielzoekerscentra en hebben zich over Italië verspreid. In de omgeving van Turijn hebben Albanese bendes „in zeer korte tijd alle andere buitenlandse criminele structuren eruit gegooid, van Nigerianen tot Marokkanen", aldus Vigna. Behalve met drugshandel, zouden de Albanezen zich met de smokkel van buitenlanders bezighouden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

Albanese maffia overspoelt Italië

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken