Bekijk het origineel

PTT start met gratis voicemail

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

PTT start met gratis voicemail

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - PTT Telecom maakt volgende week een begin met het aanbieden van een gratis voicemail, een soort elektronisch antwoordapparaat.

Het eerst zijn de abonnees in de kop van Noord-Holland en de omgeving van Amersfoort aan de beurt. Medio september kan elke PTT-klant over de bereikbaarheidsdienst beschikken.

Met de introductie van de voicemail wil PTT Telecom het telefoonverkeer stimuleren en dus extra inkomsten binnenhalen. Men gaat ervan uit dat veel gesprekken nu niet totstandkomen omdat mensen niet thuis zijn of omdat de lijn bezet is.

De klant die van voicemail gebruikmaakt, moet zich daarvoor aanmelden bij een speciaal nummer. Daarna kan hij de voicemail zelf aan- en uitzetten.

Als de voicemail aanstaat, wordt een beller na vijf keer overgaan doorverbonden met de voicemail. Het afluisteren van boodschappen vanaf de eigen telefoon is gratis. Vanaf een andere telefoon gelden de normale gesprekskosten. Er kunnen maximaal 20 berichten van 2 minuten worden ingesproken.

Minister Jorritstaa (Verkeer en Waterstaat) verleende vorige maand onder voorwaarden toestemming voor deze gratis dienst van PTT Telecom. Andere telefoonbedrijven waren tegen de gratis voicemail omdat zij oneerlijke concurrentie vreesden. Jorritsma heeft als voorwaarde gesteld dat PTT de dienst niet met verlies aan mag bieden. Ook moeten andere telefoonmaatschappijen die een soortgelijke dienst willen beginnen hiervoor gratis toegang tot het telefoonnet krijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PTT start met gratis voicemail

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 8 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 24 Pagina's

PDF Bekijken