Bekijk het origineel

VN melden 2000 doden in Rwanda

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

VN melden 2000 doden in Rwanda

1 minuut leestijd

GENEVE (RTR/ANP) - Het leger van Rwanda heeft de afgelopen maanden in het noordwesten van het verscheurde land meer dan 2000 personen gedood, voornamelijk ongewapende burgers. Het gaat om een recordaantal doden voor een tweemaandelijkse periode in het Centraal-Afrikaanse land, meldde de mensenrechtenoianisatie van de Verenigde Naties gisteren in Geneve.

De slachtoffers vielen in mei en juni in de regio Ruhengeri, waar het door Tutsi’s gedomineerde leger een rebellie onder de Hutu-inwoners probeert te bestrijden. Volgens de VN. verwerpt de Rwandese regering de cijfers. De machthebbers stelden een gezamenlijk onderzoek voor.

De melding van de VN volgt op een rapport van Amnesty International donderdag, waarin sprake is van 2300 doden van mei tot en met juli. De organisatie voor de mensenrechten bekritiseert de lakse houding van de internationale gemeenschap tegenovei” de aanhoudende terreurcampagne.

Met hun cijfers lijken de VN een eerdere jobstijding van de Amerikaanse organisatie Artsen voor Mensenrechten te bevestigen. De activisten publiceerden begin juli een rapport waarin zij stelden dat het Rwandese leger in de voorbije drie maanden meer dan 2000 burgers om het leven bracht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

VN melden 2000 doden in Rwanda

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken