Bekijk het origineel

Stakingsdag in Kenia vrij rustig verlopen

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Stakingsdag in Kenia vrij rustig verlopen

2 minuten leestijd

NAIROBI (AP) - De landelijke stakingsdag die de oppositie in Kenia had uitgeroepen om de regering van president Daniel arap Moi te dwingen tot onderhandelingen over constitutionele hervormingen, is gisteren tamelijk rustig verlopen.

Op een manifestatie in het Uhurupark in de hoofdstad Nairobi sloeg een menigte een politieagent in burger dood die zich in haar midden bevond. Er was geen geüniformeerde politie aanwezig om de man te ontzetten. In twee voorsteden van Nairobi blokkeerden demonstranten wegen en gooiden stenen naar voorbijrijdende auto’s. Elders in de hoofdstad patrouilleerden kleine groepen oproerpolitie om ervoor te zor gen dat zich geen ongeregeldheden voordeden tijdens de staking, die door de regering als illegaal is bestempeld.

Op 7 juli kwamen negen mensen om het leven toen de politie een einde maakte aan betogingen van de oppositie in zeven Keniaanse steden. De staking was deze keer uitgeroepen in veertien steden.

De oppositie wil dat de regering de voorbereidingen van de later dit jaar te houden verkiezingen opschort en onderhandelt over democratische veranderingen in de grondwet en intrekking van wetten -waarvan sommige nog uit de Britse koloniale tijd stammen- die de vrijheid van beweging, van vergadering en van meningsuiting beperken. Niet de hele oppositie staat achter de staking.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Stakingsdag in Kenia vrij rustig verlopen

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken