Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

REGIO

3 minuten leestijd

Herdenking

EDE - Het gemeentebestuur Ede herdenkt, als een van de wei ge gemeenten, dit jaar op 15 aug tus het einde van de oorlog met pan. Op alle openbare gebouw steekt het bestuur zelf de vlag i Het college van B en W honore daarmee een verzoek van inwoi G. Bergman.

Identiteit

MAASSLUIS - De identiteit de man die deze week in het Ho ziekenhuis in Vlaardingen overle kon donderdag worden vastgeste Dat deelde de politie gisteren m Zijn vriendin deed donderdagm gen aangifte van vermissing, waai de politie aan de hand van famil foto’s zijn identiteit kon vaststelli De man was hartpatiënt.

Vernielzucht

HOOGEVEEN - Vandalen heben grondige vemielingen aanj richt in een gymzaal bij het pi Dwingeland in Hoogeveen. Ze hi ben een kraan opengedraaid, wa door de kurkvloer onder water is 1 men te staan. Die moet nu wa schijnlijk geheel worden vervangi Diverse toestellen werden vemii en muren beschadigd. Het ziet naar uit dat de basisscholen er vo lopig nog geen gebraik van kunr maken. Het schadebedrag is a; zienlijk.

Luchtmacht

KAMPEN - De Koninklij Luchtmacht voert maandag en dii dag boven Kampen, Epe, Elbu Oldebroek en IJsselmuid laagvliegoefeningen uit. Dat he een woordvoerder gisteren bekei gemaakt. Inwoners worden op voi hand gewaarschuwd voor geluii overlast tussen 12.00 uur en 24. uur

Kortsluiting

KLAZIENAVEEN - Door e stuk ijz’er dat door de wand van oven is gedmkt, is kortsluiting o staan in Rademakers Gieterij in K zienaveen. Daardoor viel de verw ming uit en is het gietijzer niet mi vloeibaar te krijgen. Als gevi daarvan is de productielijn stopge en het personeel naar huis gestuu De meeste medewerkers zijn ben snipperdagen op te nemen, wa door het bedrijf niet te maken kri met groot verlies door niet-gewerl uren. Engelse specialisten probei de oven te herstellen. De scha wordt op enkele tonnen geschat.

Elektrocutie

MAASLAND - Een 16-jari jongen is gisteren bij werkzaaml den op een bedrijf in Maasla overleden na contact met een mac! ne die volgens de politie om nog c duidelijke reden onder stroc stond. Pogingen van verpleegkum personeel om het slachtoffer te rf den waren tevergeefs. De jongen in het Holy-ziekenhuis in Vlaard gen overleden. De Arbeidsinspec stelt een onderzoek in.

Brand

TEN BOER - Bij een felle u slaande brand in het kamerverhui complex Fivelhom in Ten B( (Groningen) is gisteren een 43-ja ge man om het leven gekomen. 1 brand in het vroegere bejaarden huis is vermoedelijk in de kan van het slachtoffer uitgebrok Toen de brandweer arriveerde, w het slachtoffer al overleden. Er v len verder geen gewonden. Drie dere appartementen worden als vi loren beschouwd. Andere appar menten liepen ernstige rook- en w terschade op. De 28 andere bew ners is onderdak elders aangebodf Hoe de brand is ontstaan is niet de delijk.

Ongeval

TIEL - Een 88-jarige inwoner v Tiel is gisteren om het leven gel men bij een aanrijding met een m tor in zijn woonplaats. De man st met de fiets aan de hand een w over. Een 25-jarige motorrijder IJzendoom kon hem niet meer oi wijken. Beiden zijn naar het zieke huis gebracht. Daar overleed de m uit Tiel.

Geborgen

VLAARDINGEN - Duikers v de brandweer, hebben gisteren in Krabbenplas bij Vlaardingen het chaam van een man uit Rotterds geborgen. De man werd sinds de derdagmiddag vermist. Hij was n een opblaasbootje omgeslagen kon de wal niet meer bereiken. 1 Rotterdammer leed aan een spii ziekte.

Disk

ZWOLLE - De provincies Ov( ijssel, Drenthe, Friesland en Groni gen hebben een bedrij fsafvaldi ontworpen. De diskette doet haarfi uit de doeken waar bedrijven h afval kunnen storten.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken