Bekijk het origineel

VS dwingen PTT’s tot lagere tarieven

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

VS dwingen PTT’s tot lagere tarieven

2 minuten leestijd

WASHINGTON (KRF/ANP) - De Verenigde Staten gaan buitenlandse telefoonmaatschappijen dwingen hun tarieven voor internationale gesprekken met de VS te verlagen.

De overheidsinstantie Federal Communications Commission (FCC) verwacht dat dit de Amerikaanse consument de komende zes jaar een kostenverlaging zal opleveren van 17 miljard dollar (ƒ 36 miljard). Amerikanen betalen nu gemiddeld 88 dollarcent (ƒ 1,85) per minuut voor een internationaal gesprek. Voor een gesprek over lange afstanden in eigen land is dat 13 dollarcent (ƒ0,27), terwijl de kosten maar weinig lager zijn. De voorzitter van de FCC, Reed Hundt, denkt dat internationaal bellen over vijfjaar gemiddeld nog maar 20 dollarcent kost.

Amerikaanse telecombedrijven betaalden hun buitenlandse branchegenoten vorig jaar netto 5,4 miljard dollar (ruim ƒ11 miljard) voor het doorgeven van gesprekken en het bedrag wordt elk jaar groter. Dat komt voor een deel doordat er meer vanuit de VS wordt gebeld dan in omgekeerde richting. Maar volgens de FCC gaat het bij meer dan 70 procent om een subsidie van de: Amerikaanse consument aan buitenlandse bedrijven.

Rijke landen als die van de Europese Unie, Japan en Singapore moeten volgend jaar al op 15 dollarcent per minuut zitten.

PTT Telecom hoeft weinig te vrezen. Volgens de Nederlandse onderneming zijn haar tarieven ongeveer gelijk aan die van de Amerikanen, net als trouwens die van de meeste andere Europese bedrijven. Grote verschillen zijn er vooral met ontwikkelingslanden die het telefoonverkeer gebruiken als bron voor harde valuta’s.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

VS dwingen PTT’s tot lagere tarieven

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken