Bekijk het origineel

ABN Amro beperkt handel in eigen aandelen sterk

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

ABN Amro beperkt handel in eigen aandelen sterk

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - De interne modelcode bij de ABN Amro is aangescherpt door de raad van bestuur. Personeelsleden van de bank die toegang hebben tot koersgevoelige informatie, mogen slechts twee weken handelen in ABN Amro’s. Voorheen stonden er zes weken open. Dit heeft een woordvoerder van de bank gisteren bevestigd.

Volgens de oude regeling kon de groep zes weken lang handelen na het bekendmaken van de halfjaar- en jaarcijfers, én na de publicatie van het jaarverslag. De handelstermijn na het jaarverslag is geheel geschrapt.

In de modelcode worden afspraken gemaakt om misbruik van voorwetenschap te voorkomen. Het gaat niet alleen om topmensen binnen de grootbank, maar ook om ondersteunend personeel dat gevoelig materiaal in handen krijgt. Waarom de regels aangescherpt zijn, wil de zegsman niet zeggen.

Een reden zou kunnen zijn dat de handel met voorkennis in Nederland steeds harder wordt aangepakt. Justitie behaalde een succes in de Wewelerzaak, waarbij de schoonzoon van de president-commissaris van Weweler werd veroordeeld. Onlangs werd bekend dat verschillende personen van het Philips-onderdeel Pie Medical waren opgepakt en verhoord wegens een vermoeden van handel met voorkennis. Ondertussen onderzoekt Justitie de optie-aandelenregelingen van bestuurders bij bedrijven. Het orgaan bekijkt of de optieregelingen handel met voorkennis in de hand werken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

ABN Amro beperkt handel in eigen aandelen sterk

Bekijk de hele uitgave van zaterdag 9 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken