Bekijk het origineel

Staphorst dupe vervoersverbod

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Staphorst dupe vervoersverbod

1 minuut leestijd

STAPHORST (ANP) - De varkenspest treft niet alleen de varliensliouders in Hoonhorst maar ook de melkveeliouders in met name de regjo Staphorst Bij liet steunpunt van de landbouworganisatie GLTO ZuidMiddenOost in Deventer zqn de afgekipen dagen tientallen verontruste telefoontjes van agrariërs uit Stapliorst en omgeving binnengekomen.

Volgens W. Dijkema van GLTO zijn de melkveehouders in en rond Staphorst in de problemen gekomen, omdat de ruilverkaveling nog niet is afgerond. De agrariërs hebben daar nog lange, smalle gestrekte weilanden. Als de weiden zijn afgegraasd, moeten de boeren hun koeien overbrengen naar andere percelen grasland die soms 5 tot 7 kilometer verderop liggen. Zij mogen het vee echter niet over de weg transporteren omdat de regio Staphorst onder het toezichtsgebied valt van 20 kilometer vanaf de pesthaard Hoonhorst.

De koeien en vooral drachtige pinken staan te loeien bij de hekken, aldus Dijkema. Hij adviseert de melkveehouders de winterkuil aan te breken, dan wel vers gras van elders aan te voeren. Een andere oplossing ziet hij vooralsnog niet. Dijkema verwacht wel dat eind volgende week een versoepeling komt van het vervoersverbod als er zich tenminste geen nieuw varkenspestgeval voordoet in de regio.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Staphorst dupe vervoersverbod

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken