Bekijk het origineel

Politie Kenia buigt niet voor betogers

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Politie Kenia buigt niet voor betogers

1 minuut leestijd

NAIROBI (AP) - De Keniaanse politie heeft gisteren laten weten dat ze niet zal buigen voor intimidaties van de bevolking na de gewelddadiglieden van vrijdag, toen woedende demonstranten twee poütiemannen doodden.

„Het is nu duidelijk dat de ernstige vijandigheid is gericht op de veiUgheidsofficieren”, verklaarde politiecommisaris Duncan Wachira tegenover de Kenia Times, de spreekbuis van de regerende KANU-partij van president Daniel arap Moi.

Moi suggereerde gisteren in zijn eerste reactie op het geweld van vrijdag dat de politie wellicht haar toevlucht zal moeten nemen in een harde aanpak van opposanten en hervormingsgezinden. „Waar gaat het naartoe, wanneer onschuldige politiemannen worden aangevallen en wanneer hun levens verloren gaan zonder enige rechtvaardiging?”, zei Moi tijdens een toespraak. „Wat kunnen we verwachten van de reactie van de politie?”

De uitvoerende raad van de hervor mingsgezinde Nationale Conventie-assemblee, die vorige week een landelijke staking uitriep, heeft het geweld van vrijdag veroordeeld.

De politie stond bloot aan hevige kritiek na haar brute optreden tijdens demonstraties van 7 juli, toen er minstens negen doden en duizenden gewonden vielen door het politieoptreden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Politie Kenia buigt niet voor betogers

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken