Bekijk het origineel

Rome wil meer dialoog met WARC

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Rome wil meer dialoog met WARC

2 minuten leestijd

DEBRECEN (EPD) - De Rooms-Katholieke Kerk wil de dialoog met de Wereldbond van Hervormde en Gereformeerde Kerken (WARC) verdiepen. Maar er is nog een lange wegtegaan eenheid te bereiken. Datweg tegaan oeenheid zei kardinaal Edward Cassidy zaterdag in het Hongaarse Debrecen.

Cassidy, hoofd van de pauselijke raad voor de eenheid van de christenen, was daar te gast op de assemblee van de wereldbond. Sinds het Tweede Vaticaanse Concihe (1962-1965) hebben de rooms-katholieken en de protestanten veel overeenkomsten ontdekt, aldus Cassidy. Maar de afwijkende visie op het fenomeen kerk staat volgens hem nog altijd een verdergaande toenadering in de weg.

Nieuwe gesprekken tussen de RKKerk en de WARC staan volgens de wereldbond voor volgend jaar mei op de agenda. Zij zullen dan discussiëren over bestaande kerkopvattingen en de kerkelijke leer.

Ook de protestantse kerken in Noorden Zuid-Korea lieten van zich horen tijdens de WARC-vergadering. Zij willen zich voor hereniging van hun land inzetten en de kerkelijke samenwerking vernieuwen. Noord- en Zuid-Korea zijn één, zei voorzitter Park Yong-Seon van de landelijke Raad van Kerken van Zuid-Korea.

Na een gezamenlijk gebed voor de eenheid van Korea, dat sinds 1948 verdeeld is, omarmde Yong-Seon de Noord-Koreaanse voorzitter van de Christelijke Federatie, Kang YoungSup. Ze kregen een instemmend applaus van de 650 gedelegeerden en kerkvertegenwoordigers van de WARC. De wereldbond vertegenwoordigt ruim zeventig miljoen christenen uit 208 kerken.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Rome wil meer dialoog met WARC

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken