Bekijk het origineel

Noord-Korea wil eerst voedselhidp

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Noord-Korea wil eerst voedselhidp

1 minuut leestijd

SEOUL (AP) - Noord-Korea, dat door voedselschaarste aan de rand van een hongersnood veriieert, heeft gisteren gezd dat het in aanmeridng wil komen voor voedsdhulp nog voordat er over vrede met Zuid-Korea wordt ondertian-. deld. De Verenigde Staten hebben eerder de omgekeerde volgorde voorgestekL

Een woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken van Noord-Korea zei teleurgesteld te zijn over de houding van de VS. Noord-Korea beschuldigt Washington ervan te proberen voedselhulp als politiek wapen te gebruiken om op die manier Noord-Koreaanse concessies in de vredesbesprekingen te verkrijgen.

Vorige week hadden onderhandelaars uit de twee Korea’s, de VS en China een ontmoeting in New York om over vredesbesprekingen waaraan deze vier landen moeten deelnemen te overleggen. Op alle punten werd overeenstemming bereikt, behalve over de agenda. De gesprekken werden vrijdag voorlopig beëindigd, en half september worden ze in New York weer voortgezet.

De twee Korea’s verkeren officieel nog altijd in staat van oorlog met elkaar. Aan het einde van de Koreaanse oorlog (1950-1953) is geen vredesverdrag getekend. De voorgenomen vredesconferentie van de vier landen is bedoeld om het conflict formeel te beëindigen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Noord-Korea wil eerst voedselhidp

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken