Bekijk het origineel

Welgelukzalig

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Welgelukzalig

2 minuten leestijd

„Welgelukzalig zijn de oprechten van wandel, die In de wet des Heeren gaan”.

Ps 119:1

Dit vergankelijk leven wordt veeltijds voorgesteld als een weg Daarin wandelt de mens van zijn moeder tot het graf, met een zodanige beweging, dat er geen rust noch terugkeer voor hem is. Het is als een schip dat recht voor de wind naar de haven vaart. Hetzij dat wij daarop eten of drinken, wandelen of rusten, altijd gaat het schip naar zijn einddoel. Zo Is het ook met een mens, zodra hij uit zijn moeders lijf voortkomt, wordt hij door een gedurige gang gedragen naar het graf. Of hij slaapt of waakt, of hij (iaaraan denkt of niet, die gang Is niet stil te zetten.

Maar In die weg is een groot onderscheid. Sommigen zijn daarin oprecht. Dat zijn diegenen die in de wet des Heeren gaan. Anderen wijken af tot de krommeag. wegen van de zonden, en dat tot hun verderf. Maar degenen die In de wet des Heeren gaan, zijn oprecht in hun wandel. Davld acht hen welgelukzalig.

Gods wet Is de regel van ons leven, het smalle pad waar wij ons altijd behoren op te houden. We mogen noch ter rechter-, noch ter linkerhand afwijken, maar moeten altijd voortgaan. We moeten datgene vergeten wat achter ons Is en met Ijver voortgaan naar wat voor ons Is.

De Heere nu. Die In de laatste dag oordelen zal, sommigen gelukzalig en anderen vervloekt, geeft In onze tekst aan wie gelukzalig zullen zijn. Doch bulten zullen zijn de onoprechten van wandel, die In de wet des Heeren niet gaan.

Willem Couper, pred. te Perth

(Een heilig ABC voor Slons scholieren, 1616)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

Welgelukzalig

Bekijk de hele uitgave van maandag 11 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 14 Pagina's

PDF Bekijken