Bekijk het origineel

Pomphouders in grensstreek komen in actie

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Pomphouders in grensstreek komen in actie

1 minuut leestijd

DOETINCHEM (ANP) - Pomphouders in de grensstreek bereiden acties voor tegen de accijnsverhoging die op 1 juli inging. Het is nog niet bekend om wat voor soort acties het gaat. Woordvoerder R. Boon van de actiegroep “Pompen of verzuipen” heeft dat vandaag meegedeeld.

De actiegroep kan volgens Boon op brede steun rekenen. „Vrijwel alle pomphouders van Limburg tot Groningen hebben zich achter het actiecomité geschaard”.

Op 22 augustus dient voor de rechtbank in Den Haag een kort geding. Inzet is een hogere subsidieregeling voor pomphouders aan de grens. De compensatieregeling van maximaal 70.000 gulden per jaar per onderneming noemt Boon „volstrekt onvoldoende”. Bovendien moeten pomphouders die omzetverlies lijden door de voordelige brandstofprijzen in België aanspraak kunnen maken op een compenstatieregeling, stelt Boon.

De actiegroep laat het niet bij een kort geding en wil de pohtiek bewerken om de accijnsverhoging in te trekken. Als dat niet gebeurt, gaat de accijnsverhoging volgens Boon op termijn 1100 tot 1400 banen kosten.

De omzet bij veel pomphouders in de grensstreek is sterk gedaald door de ingevoerde accijns. Klanten gaan op grote schaal over de grens tanken vanwege het ontstane prijsverschil. De brandstofprijzen in Nederland zijn bovendien de afgelopen weken sterk gestegen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Pomphouders in grensstreek komen in actie

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken