Bekijk het origineel

Demonstrerende Staphorster jeugd voor de rechter

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Demonstrerende Staphorster jeugd voor de rechter

Burgemeester hekelt dranklust

2 minuten leestijd

STAPHORST - De dertig tot veertig Staphorster jongeren die in de nacht van vrijdag op zaterdag luidruchtig voor de woning van burgemeester drs. W. J. Plomp hebben gemonstreerd en daarbij vernielingen hebben aangericht, zullen door de politie voor de rechter worden gebracht. Zij zouden de grens van het toelaatbare hebben overschreden.

De burgemeester betreurt het dat deze groep inwoners na het nuttigen van zo veel drank door het lint is gegaan. De Staphorster eerste burger zei dit gisteravond na afloop van een gesprek over het incident dat hij samen met wethouder H. Kroll (SGP) had met vijftien jongeren.

De jongeren kwamen vorige week in opstand toen hun zelfgemaakte tenten werden afgebroken. Die tenten stonden illegaal in het buitengebied van Staphorst.

Een deel van de Staphorster jeugd bezocht deze gelegenheden, waarbij de alcoholrijkelijkvloeide. „De bezoekers van deze tenten misdragen zich en veroorzaken overlast”, aldus burgemeester Plomp.

Zeven doden

Hij erkent dat er in Staphorst in de weekeinden weinig tot niets te doen is. „Er wordt in Staphorst echter door de jongeren veel te veel drank gedronken. Dit heeft tot gevolg gehad dat in de afgelopen 2,5 jaar veel zwaargewonden en zelfs doden vielen te betreuren in het verkeer. Op een inwoneraantal van 15.000 zijn zeven doden wel erg veel”, zo meende Plomp.

De jongeren die gisteravond kwamen praten, willen langere openingstijden van de horecagelegenheden op vrijdagen zaterdagavond. Plomp: „We hebben de jeugd laten weten dat de raad daarover moet beslissen. Zij zijn blijkbaar niet goed op de hoogte van de procedures die een gemeente hanteert”. De jongeren zien niets in het standpunt van de SGP dat de kroegen op zaterdagavond om 24.00 uur gesloten moeten zijn.

Dialoog

Plomp zei te hopen met de Staphorster jeugd tot een dialoog te kunnen komen om zo pp termijn moeilijke liggende punten op te lossen. Wethouder Kroll brengt momenteel met een werkgroep de jeugdproblematiek in kaart.

Het plaatsen van tenten en het exploiteren van stille kroegen blijft verboden. De politie zal blijven optreden.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Demonstrerende Staphorster jeugd voor de rechter

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken