Bekijk het origineel

Vreemdeling

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Vreemdeling

2 minuten leestijd

„Ik ben een vreemdeling op de aarde, verberg Uw geboden voor mij niet”.

Psalm 119:19

Ik ben een vreemdeling op de aarde en ken de weg niet die mij ten hemel leidt, tenzij de Heere mij die leert. Dit is niet de stem van de grote massa, maar van diegene die de aardse wellusten heeft vaarwel gezegd en begeert ontbonden en met Christus te zijn. Hij gebruikt dit leven als voorbijgaand en als iets wat zich spoedt tot een beter leven. Een christen acht zichzelf een vreemdeling Dat geldt niet zozeer de korte tijd dat hij hier is, maar zijn burgerschap is boven in die stad waar hij een vrij man is en waar het gezelschap Is waarin hij zich verblijdt en waarnaar hij verlangt.

Maar aangaande de onbekeerde, zij zijn ook vreemdelingen wat betreft de tijd. Maar zijn geboorte is uit de aarde en zijn gehele gestalte is aards, opgeblazen door de tegenwoordige goederen alsof die altijd bij hem zullen blijven. Gods kinderen gebruiken deze wereld echter als niet-gebruikende. Zij weten dat de gedaante van deze wereld voorbijgaat en het Paradijs het enige vaderland voor hen Is. Op deze aarde zijn zij maar vreemdelingen. David zei: „Ik ben een vreemdeling en ik ken de weg niet, daarom Heere leidt Gij mij”.

Hier op aarde wordt door rei zende mensen soms om een gids uit dat land gevraagd. David zocht geen wereldse leidsman, maar hij bidt of de Heere hem als vreemdeling wil leiden. Hij vraagt naar Gods geboden. Niet dat David die niet wist, maar hij vraagt aan de Heere óf Die hem het gebruik en de nuttigheid ervan wil leren, en „verberg uw geboden voor mij niet”.

Willem Couper, pred. te Perth (Een heilig ABC voor Slons scholieren, 1616)

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Vreemdeling

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken