Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Brand

ALBLASSERDAM - Een 38-jarige vrouw uit Alblasserdam heeft bekend dat ze de Blokweerse Molen aan de Blokweerschekade in haar woonplaats in brand heeft gestoken. Zij kreeg daarbij hulp van een 14-jarige plaatsgenoot. De politie heeft beide verdachten aangehouden.De vrouw had geen andere verklaring voor de brandstichting dan dat zij vuur wel mooi vindt, aldus de politie.De monumentale molen uit 1520 brandde op zondagavond 27 juli af.

Japan

ALBLASSERDAM - Het gemeentebestuur van Alblasserdam zal jaarlijks op 15 augustus vlaggen op alle openbare gebouwen. Hiermee reageert het college positief op het verzoek van het Indische Platform. Op 15 augustus 1945 capituleerde Japan, wat feitelijk het einde van de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden betekende.

Geweld

ALPHEN A/D RIJN - De politie heeft gistermorgen een 29-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden. De man was betrokken bij een steekpartij die plaatshad op de Castellumstraat. De aanleiding voor de massale vechtpartij was een woordenwisseling tussen enkele personen. Omdat omstanders zich ermee gingen bemoeien, liep dit uit de hand. De aangehouden Alphenaar gebruikte een mes tijdens de vechtpartij.

Watersnood

EMMELOORD - B en W van de gemeente Noordoostpolder stellen de raad voor om duizend gulden beschikbaar te stellen aan het comité voor hulp aan slachtoffers van de watersnoodramp in Oost-Europa.

Autoloze zondag

EMMELOORD - Pippi Autoloze Zondag heeft de gemeente Emmeloord gevraagd om één keer per maand een autoloze zondag in te stellen in de Noordoostpolder. Echter het college van de gemeente Noordoostpolder is van mening dat het instellen van een autoloze zondag een zaak van nationaal beleid is en daarom buiten de bevoegdheid van het gemeentebestuur valt.

Verkracht (I)

KAPELLE - Een vrouw uit Goes is zondagavond op het Verlorenwegje bij Kapelle tijdens het joggen meegesleurd en vervolgens in een boomgaard verkracht. Het slachtoffer werd hierna achtergelaten en opgevangen door een bejaard echtpaar op de fiets en vervolgens door twee meisjes op skeelers. Die hebben de vrouw thuisgebracht.

Verkracht (II)

LETTELE - Een 38-jarige vrouw is zondagavond door een nog onbekende man op de Holterweg in Lettele van haar fiets getrokken en verkracht. De man is daarna weggereden in een klein model auto, richting Holten. Na de verkrachting wist de vrouw de aandacht te trekken van passerende automobilisten. Van de dader ontbreekt nog ieder spoor.

Opvallend voorwerp

POORTVLIET - Verschillende 18.15 uur bij Poortvliet een opvallend maar onbekend voorwerp uit de lucht zien vallen. Diverse personen beweren onafhankelijk van elkaar dat het om een mens ging. Zoekacties hebben tot nu toe niets opge leverd.

Mishandeling

URK - Met de aanhouding van van 20 tot 27 jaar heeft de politie de vijf verdachten uit Urk in de leeftijd mishandeling van eind juli op een op Urk opgelost. Tegen de verdach 47-jarige Chinese restauranthouder ten is proces-verbaal opgemaakt wegens openlijke geweldpleging en mishandeling.

Lichaam

ZEEWOLDE - Passanten hebben zondagmiddag op een parkeerplaats aan de Flediteweg in Zeewolde het lichaam aangetroffen van een tot nu toe onbekende jonge vrouw. De vrouw is door een misdrijf om het leven gekomen, aldus de politie. Over de uitkomsten van de sectie kon een politiewoordvoerder gisteravond nog geen mededelingen doen. De Taakgroep Ernstige Delicten van de politie Flevoland stelt een onderzoek in.

Watergebruik

ZWOLLE - De afgelopen dagen is het watergebruik door particulieren in het gebied van de Waterleidingsmaatschappij Overijssel door de hittegolf met 25 procent gestegen. Een woordvoerder liet weten dat het bedrijf nog niet in de problemen raakt.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van dinsdag 12 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken