Bekijk het origineel

Aanleg tweede Beneluxtunnel vertraagd

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Aanleg tweede Beneluxtunnel vertraagd

2 minuten leestijd

SCHIEDAM (ANP) - De komst van de tweede Beneluxtunnel loopt mogelijk vertraging op door een conflict tussen Rijkswaterstaat en de gemeente Schiedam.

De tunnel, waardoor het aantal files op de Ring Rotterdam fors kan verminderen, moet in 2002 in gebruik worden genomen. Met het project is ruim 600 miljoen gulden gemoeid.

Het conflict draait om de aankoop door Rijkswaterstaat van een deel van een sportpark met een omvang van circa 2 hectare. De grond is nodig voor de infrastructuur bij de tunnel. De soft- en honkbalclub die op dit terrein is gevestigd, moet naar een andere locatie.

Schiedam wil dat Rijkswaterstaat de herinrichtingskosten van die accommodatie voor zijn rekening neemt. Vol gens een topambtenaar van de gemeente is het gat tussen het aanbod van Rijkswaterstaat en de vraag van Schiedam meer dan een miljoen.

„De gemeente Schi edam houdt haar poot stijf’, aldus de directeur J. van Vugt van de dienst sport en recreatie van Schiedam. „Mochten we niet tot een vergelijk kunnen komen met Rijkswaterstaat, dan moet men maar een onteigeningsprocedure starten. En iedereen weet hoeveel tijd zoiets kost”.

„Het is van het grootste belang dat we de onderhandelingen met de gemeente Schiedam nog dit j aar afronden”, reageert A. Pronk van Rijkswaterstaat. „Lukt dat niet, dan komen we echt in de problemen. Vertraging van de tweede Beneluxtunnel lijkt dan niet te voorkomen”.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Aanleg tweede Beneluxtunnel vertraagd

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken