Bekijk het origineel

Scientologen staan voor gesloten hek

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Scientologen staan voor gesloten hek

2 minuten leestijd

DEN HAAG (ANP) - De hekken rond de Duitse ambassade in Den Haag bleven gisteren hermetisch gesloten toen zo’n vijftig scientologen protesteerden tegen wat zij noemden „de snelle verslechtering van het mensenrechtenklimaat” in Duitsland. Het was de tweede keer binnen twee maanden dat aanhangers van de Scientology Kerk bij de ambassade demonstreerden.

Een zwartboek, waarin zeshonderd gevallen van discriminatie van scientologen zijn geboekstaafd, kon dus niet worden aangeboden. Telefonisch Contact was ook niet mogelijk. „Ze willen gewoon niet met ons praten”, aldus woordvoerder Paul Rood.

Kinderen van scientologen worden, naar verluidt, Uit crèches gezet en mensen raken hun baan kwijt omdat ze het boek “Dianetics” van Scientology-oprichter L. Ron Hubbard lezen. Volgens scientologen is er iets „structureel mis in Duitsland”.

Rood wijst erop dat de Amerikaanse ambassades in alle landen van de Europese Unie een onderzoek zijn begonnen naar de behandeling van scientologen. De Verenigde Staten hebben begin dit jaar in het jaarlijkse overzicht van de schendingen van mensenrechten Duitsland gehekeld vanwege de bestrijding van Scientology. De binnenlandse veiligheidsdienst van Duitsland houdt aanhangers van de organisatie in de gaten en de COU mag van de rechter scientologen uit de partij zetten. Volgens de Duitse overheid is Scientology een staatsgevaarlijke organisatie.

Tijdens de demonstratie in Den Haag lieten scientologen twintig duiven los als symbool van de geweldloze strijd tegen onderdrukking. Paul Rood verheugt zich op de demonstratie eind oktober in Berlijn, waar 20.000 scientologen, onder wie bekende aanhangers uit Amerika, worden verwacht.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Scientologen staan voor gesloten hek

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken