Bekijk het origineel

Staking bij UPS duurt nog voort

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Staking bij UPS duurt nog voort

1 minuut leestijd

WASHINGTON (AP) - Ondanks bemiddelingspogingen van de Amerikaanse minister van arbeid, Alexis Herman, lijkt het arbeidsconflict tussen de Teamsters-vakbond en de postbezorgingsdienst United Parcel Service alleen maar verder te escaleren.

De staking ging vandaag haar tiende dag in. Er is nog geen zicht op hervatting van de zaterdag afgebroken onderhandelingen.

UPS-president James Kelly riep gisteren president Clinton op de Taft/Hartley-wet van toepassing te verklaren om de staking te beëindigen. Kelly wees erop dat de staking honderden miljoenen dollars kost en sommige UPS-klanten dwingt tot sluiting. UPS zette zijn campagne kracht bij met brieven aan leden van het Congres waarin erop wordt aangedrongen Clinton onder druk te zetten. Het Witte Huis heeft evenwel het standpunt ingenomen dat de staking geen bedreiging vormt voor nationale belangen en dat daarom geen sprake kan zijn van een beroep op de wet.

Teamsters, de grootste bond in de Verenigde Staten, kreeg gisteren steun toegezegd van de voorzitter van de overkoepelende AFL-CIO, John Sweeney. In een toespraak, op het Teamsters-hoofdkwartier zei Sweeney dat hij contact met vakbondsvoorzitters had opgenomen om een steunfonds voor de stakers in het leven te roepen. Sweeney zei dat Teamsters de staking in wezen voor „alle Amerikaanse werkende gezinnen” voert.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Staking bij UPS duurt nog voort

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken