Bekijk het origineel

Dinsdag eet ik je op

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Dinsdag eet ik je op

2 minuten leestijd

Wart de Pad en zijn broer Mort smullen bij het haar dvuur van een paar overheerlijke Keverknispers. Plotseling moet Wart aan hun lievetante Tulia denken, die vast ook wel Keverknispers zou lusten. Hij stelt voor haar er een paar te brengen. Een leuk kinderboek van Russell E. Erickson.

Mort is niet blij met het idee. Naar het plafond wijzend, zegt hij: „Het is daar koud en er ligt sneeuw. (...) Ten eerste vries je dood en ten tweede kun je niet door de sneeuw huppen”. Wart besluit toch te gaan. Op woensdagochtend kleedt hij zich dik aan en bindt ski’ s onder. Zijn liefdadigheid komt hem duur te staan. Een uil krijgt hem te pakken. De vogel besluit het bijzondere hapje te bewaren tot dindag. Dan is hij jarig.

Kikkers en padden doen het goed als hoofdpersonen in (kinder)boeken. Op de een of andere manier kunnen ze verhalen een komisch tintje geven. Mensen als Kenneth Grahame hebben met dergelijke dierenverhalen al klassiekers in de boekenwereld weten te brengen. Ook Russell E. Ericksons verhaal is geslaagd. Het boekje is spannend, maar niet eng. Het bevat humoristische en aandoenlijke elementen en een niet te dik opgelegde moraal. Als uil door een vos verscheurd dreigt te worden, is het Wart die hem redt.

“Dinsdag eet ik je op” is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar kan door volwassenen ook met plezier gelezen worden. De mooie pentekeningen zijn van Lawrence Di Fiori.

N.a.v. “Dinsdag eet ik je op”, door Russell E. Erickson; uitg. Ploegsma, Amsterdam, 1997; ISBN 90 216 1399 9; 64 blz.; ƒ23,50.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

Dinsdag eet ik je op

Bekijk de hele uitgave van woensdag 13 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 12 Pagina's

PDF Bekijken