Bekijk het origineel

Winst Hunter Douglas ruim 20 procent hoger

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Winst Hunter Douglas ruim 20 procent hoger

Luxaflex-producent profiteert van hogere dollar

2 minuten leestijd

ROTTERDAM (ANP) - Raamen gevelbekieder Hunter Doug heeft over de eerste helft van dit jaar een 21 procent hogere nettowinst geboekt Het resultaat bedroeg 763 mifjoen gulden ten 62 ndoen gulden in de eerste zes maanden van vorjaar.

De omzet ging met 14,8 procent omhoog tot 1,28 miljard gulden. Daarmee zet het concern zijn prestaties voort van vorig jaar, toen het resultaat met 26 procent klom tot 125,6 miljoen gulden.

De winststijging schrijft Hunter Douglas vooral toe aan de betere gang van zaken in Noord-Amerika, Azië en Latijns-Amerika. De Luxaflex-producent spreekt van „uitstekende prestaties in Noord-Amerika, aanhoudende sterke groei in Azië en Latijns-Amerika”.

„In Noord-Amerika gaat het echt voortreffelijk”, zei woordvoerder L. Reijtenbach gisteren. De omzet daar besloeg in de eerste zes maanden 41 procent van de totale concemomzet tegen 39 procent over geheel 1996. Europa zakte van 42 naar 41 procent.

Ook de resultaten in Europa en Australië verbeterden licht. In Europa was omzet iets lager. Het aluminium-extrusiebedrijf Nedal in Utrecht, produ cent van onder meer lichtmasten, behaalde „goede resultaten, ondanks eenl lagere omzet”.

De omzetstijging van bijna 15 pro cent bestaat uit een volumegroei van 4,6 procent, een groei van 2,4 procent via overnames en een toename met 7,8 procent door wisselkoersveranderingen.

Optimistisch

Het Rotterdamse concern profiteerde in de eerste zes maanden van lagere rentelasten en een hogere dollar. Hunter Douglas is, zoals het al eerder kenbaar maakte, optimistisch over de rest van het jaar, maar een concrete winstverwachting geeft de onderneming niet.

Over het eerste kwartaal meldde Hunter Douglas al een winststijging van bijna 20 procent en een omzetgroei met 13,4 procent. In maart van dit jaar kondigde de onderneming een reorgani satie aan om de kosten te drukken, waarbij in Nederland 120 van de 2500 banen komen te vervallen. „Die ronde is in volle gang”, aldus Reijtenbach. Het concern heeft naast zijn Europese hoofdkantoor in Rotterdam en de vestiging in Utrecht ook activiteiten in Bre da. Leek en Oudenbosch. De ingreep gaat gepaard met gedwongen ontslagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Winst Hunter Douglas ruim 20 procent hoger

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken