Bekijk het origineel

Bemanning Mir keert vandaag terug naar aarde

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Bemanning Mir keert vandaag terug naar aarde

2 minuten leestijd

MOSKOU (DPA/ANP) - De kosmonauten Tsiblijev en Lazoetkin zouden vandaag na een verblijf van een halfjaar in het ruimtestation Mir naar de aarde terugkerea Hun ruimteschip Sojoez moest om 1033 uur Nederlandse tijd loskoppelen van de Mir. Ruim drie uur daarna zouden zij landen in de steppe van Kazachstan, niet ver van de lanceerbasis Bajkonoer.

„Hun hele missie was een groot probleem”, zo zei Olga Kozerenko, hoofd van het psychologisch ondersteuningsteam in het Russische vluchtleidingscentrem bij Moskou.

Commandant Tsiblijev, die hartritmestoringen kreeg, gaat het volgens de vluchtleiding goed. De missie van de twee was bijna een aaneenschakeling van pech. Hun aflossers, commandant Solowjev (49) en collega Winogradov (43), arriveerden een week geleden in de Mir. Zij moeten cruciale reparaties verrichten aan het gehavende station.

Het gaat om herstel van de stroomvoorziening van het bij een botsing beschadigde station en het dichten van een gat in de Spektr-module. Zij hebben wekenlang in een zwembad bij Moskou geoefend op de reparatieklus, waarvoor ruimtewandelingen gemaakt moeten worden. Om de stroomvoorziening van het station te herstellen zal de nieuwe bemanning later in de maand eerst proberen stroomkabels te repareren. Die kapte de huidige bemanning toen een Progress-vrachtschip bij een mislukte koppeling een gat in de Spektr-module had geslagen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Bemanning Mir keert vandaag terug naar aarde

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken