Bekijk het origineel

KORTWEG

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

KORTWEG

2 minuten leestijd

Mobiele broedplaats

In safaripark Beekse Bergen bij Hilvarenbeek heeft een koppel boerenzwaluwen een heel bijzondere plaats gevonden om vier eieren uit te broeden: de machinekamer van een van de twee safariboten, de Livingstone. Deze broedplaats vergt nogal wat creativiteit van de vogels, omdat de temperatuur in de machine kamer overdag oploopt tot zo’n 30 graden, terwijl de 80 pk motor nogal wat kabaal maakt. De boot vaart steeds twee kilometer op en neer langs de Watersafari. Normaliter broeden vogels op een vaste plaats.

Open dag bij de Hermandad

De politiediensten uit Noord- en Oost-Gelderland en Nord-rhein-Westfalen in Duitsland houden zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur een gezamenlijke open dag bij de grensovergang Bergh-autoweg/Elten-Autobahn. Aanleiding is het 35-jarig bestaan van deze grensovergang. Behalve de politiediensten uit het grensgebied nemen ook de Bundesgrenzschutz en de Koninklijke Marechaussee deel aan de open dag. Het publiek kan kijken naar helikopters, politieboten, waterwerpers, radarinstallaties én pantserwagens. Verdei’zijn er parachutespringdemonstraties door de Duitse elite-eenheid GSG9. Materieel van het Nederlands Politiemuseum wordt uitgestald en het Duitse Polizeimuseum is met een speciale bus present.

Smalspoor

In het Drentse dorp Erica verzorgt het Industrieel Smalspoormuseum rondritten. De treintocht voert langs de enige turfstrooiselfabriek die er in ons land overgebleven is. Tijdens de rit wordt herhaaldelijk gestopt om uitleg te geven over het smalspoor en de natuur in de omgeving. Het museum is op werkdagen geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

KORTWEG

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken