Bekijk het origineel

Franse politie bang voor heropleving drugstoerisme

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Franse politie bang voor heropleving drugstoerisme

2 minuten leestijd

LILLE (ANP) - De Franse politie maakt zich zorgen over een heropleving van het drugstoerisme naar Rotterdam. Dat herft commissaris Y. Guerbette van de grenspolitie in Noord-Frankrijk verklaard in Lille. In Rotterdam reageert de politie tenigudend. Een woordvoerder ontkent dat er in de Maasstad meer Fransen worden opgepakt dan normaaL

Sinds de zomer van 1995 treedt de politie hard op tegen Fransen die in Rotterdam drugs kopen, met behulp van. runners die de ‘toeristen’ op de rijksweg of in de trein opvangen en naar dealpanden in de stad leiden. Het drugstoerisme bestaat dankzij de lage prijzen en de goede kwaliteit van de verdovende middelen in Nederland.

Ondanks de acties van de politie in en buiten Rotterdam floreert de drugsmarkt nog levendig. Wel is het toerisme vanuit Frankrijk afgenomen, zo zegt een woordvoerder. „We pakken nu zo’n tien Fransen per maand op in Rotterdam. Vorig jaar en in 1995 waren het er veel meer. Je ziet nu ook weinig Franse auto’s in de stad”.

Guerbette kan zijn bezorgdheid niet staven met cijfers. Volgens hem zijn er in 1995 331 Fransen of in Franïcrijk verblijvende vreemdelingen opgepakt in Rotterdam en naar hun land teruggestuurd. Het jaar erna waren dat er 233. De eerste zeven maanden van dit jaar werden 126 mensen uit Frankrijk in de Maasstad opgepakt.

Volgens de politie in Rotterdam zijn er sinds de zomer van 1995 486 mensen in bewaring gesteld en later weer teruggestuurd naar hun land.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

Franse politie bang voor heropleving drugstoerisme

Bekijk de hele uitgave van donderdag 14 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 16 Pagina's

PDF Bekijken