Bekijk het origineel

REGIO

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

REGIO

3 minuten leestijd

Bedrijfsongeval

ALKMAAR - Bij een ongeval in Bergen (NH) is gistermiddag een 18-jarige Bergense werknemer van een loonbedrijf om het leven gekomen. Hij werd verpletterd onder de wielen van een onbemande shovel. De man was op slag dood.

Dijkgraaf

ALPHEN A/D RIJN - Dijkgraaf dr. J. Hekkelman van het waterschap De Gouwelanden blijft langer in functie. De dijkgraaf zou oorspronkelijk op 1 september zijn functie neerleggen. Hekkelman blijft nu direct betrokken bij de besprekingen met het waterschap Meer en Woude in Zoetermeer.

Ongeval

CULEMBORG - Een 16-jarige jongen uit Culemborg is woensdagavond om het leven gekomen. Hij reed met zijn snorfiets tegen een boom langs de Achterweg in zijn woonplaats. Een 14-jarige passagier raakte lichtgewond.

Celstraf

DORDRECHT - De 20-jarige Albanees A. K. moet twee jaar de cel in voor zijn betrokkenheid bij een steekpartij in het asielzoekerscen-’ trum in ‘s-Gravendeel. Dat heeft de Dordtse rechtbank gisteren bepaald. Bij de steekpartij in een van de caravans stak K. een landgenoot zeven keer met een aardappelmes in het bovenlijf. Aanleiding voor de ruzie was een discussie over wie de afwas moest doen. Hoewel K. beweerde uit zelfverdediging te hebben gehandeld, achtte de rechtbank poging tot doodslag bewezen.

Lijk

HILLEGOM - Een Hillegommer die gisteren zijn hond uitliet langs het water van de Vincent van Goghsingel, heeft het lijk gevonden van een man die voorover in het water lag. Volgens de politie was het lichaam al in staat van ontbinding. De identiteit van de man is nog niet vastgesteld.

Oud-notaris

HOOGEVEEN - Op 78-jarige leeftijd is gisteren oud-notaris F. Kuiper van Hoogeveen plotseling overleden. Van 1957 tot 1983 was hij notaris in het kantoor aan de Hoofdstraat als opvolger van notaris P. H. Fledderus.

Nieuwe woonwijk

HOOGEVEEN - De gemeente Hoogeveen wil op korte termijn een nieuwe woonwijk aanleggen bij Kalenberg, ten noordwesten van Fluitenberg. Verder is er een 70 hectare groot industrieterrein gepland bij het verkeersknooppunt Hoogeveen en een bedrijventerrein van 60 hectare bij Nieuwlande.

Inwonertal

KAMPEN - Uit de laatste cijfers blijkt dat het inwonertal van Kampen blijft dalen. In juli daalde het aantal met 32 tot 32.247 inwoners.

Armoede

KATWIJK - De commissie voor zorg van Katwijk ging gisteren op hoofdlijnen akkoord met de collegevoorstellen om armoede te bestrijden. Bepaalde inwoners kunnen duurzame goederen vergoed krijgen. Een televisie is daar een voorbeeld van. N. Zwaan (RPF) stelde voor om in plaats van een televisie een radio aan te bieden in verband met het feit dat sommige mensen principiële bezwaren tegen televisie hebben. W. J. van Duijn (SGP/GPV) en M. Rous (GroenLinks) sloten zich hierbij aan.

Vrijlating

NIEUWLEUSEN - De 44-jarige inwoner uit Nieuwleusen die eind juli aangehouden werd op verdenking van het plegen van ontucht met twee kleuters, is op vrije voeten gesteld. Volgens drs. Tj. de Jong, woordvoerder van het openbaar ministerie in Zwolle, waren er onvoldoende gronden om de man nog langer in verzekerde bewaring te houden. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, is het nog niet bekend of hij strafrechtelijk wordt vervolgd.

Jeugdhulp

ZWOLLE - De provincie Overijssel stelt 620.000 gulden beschikbaar om de kwaliteit van de jeugdhulpverlening de komende jaren te verbeteren. Zo’ n 5 ton is bestemd voor versterking van het lokale jeugd- en jongerenbeleid.

Verkeersveiligheid

ZWOLLE - Gedeputeerde Staten van Overijssel besteden dit jaar 1,1 miljoen gulden aan projecten die de verkeersveiligheid in Overijssel een extra impuls moeten geven.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

REGIO

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken