Bekijk het origineel

Huiswerk wacht weer

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Huiswerk wacht weer

Drukte bij boekenhuis Van Dijk: 1000 extra krachten

3 minuten leestijd

KAMPEN - Karrenvrachten boeken gaan deze weken de deur uit bij Nederiands grootste studieboekenhuis, Van Dijk Studieboeken in Kampen. In acht zomerweken tijd worden vier miljoen exemplaren verhandeld. Boeken over Engelse oologshelden, Duitse naamvallen en Nederlandse d’ en t’s. Het huiswerk wacht weer.

Terwijl studerend Nederland bollen pelt, niks doet of de wereld verkent, is het ‘s zomers topdrukte bij Van Dijk Studieboeken in Kampen. Het werk gaat door van ’ s morgens zeven tot ’ s avonds elf uur. Er moeten boeken op de plank komen.

Vanaf maandag gaat het voortgezet, middelbaar en hoger beroepsonderwijs weer van start in de regio Noord. Nederland-Midden volgt een week later, Nederland-Zuid zoekt nog een week later de schoolbanken weer op. In totaal gaan 1,4 miljoen jongeren in de leeftijd van 12 tot ongeveer 23 jaar weer naar school. Pakweg 25 miljoen boeken moeten de scholieren en studenten aan wat extra kilo’s wijsheid helpen. Van Dijk is met een jaaromzet van 75 miljoen gulden marküeider in Nederland.

Grappig

Het bedrijf, met 120 vaste medewerkers in dienst, schakelt in de drukke zomertijd 1000 uitzendkrachten in om de boekenpakketten op tijd af te leveren. Het legertje parttimers, in de leeftijd van 16 tot 20 jaar, geeft de Kamper Dieselstraat nummer 1 midden in de zomer een studentikoos aanzien. „Heel grappig”, zegt algemeen directeur drs. L. W. L. de Bruijn.

Een team van vijftig telefonistes.beantwoordt tijdens de topdrukte dagelijks zo’n 3500 telefoontjes. Ongeveer eenzelfde aantal verwerkt ook hehoofdkantoor van Philips in Eindhoven er op een normale werkdag.

Actief

Sinds vorig jaar is het proces bij Van Dijk geautomatiseerd. De vernieuwingen zijn niet vlekkeloos verlopen. Bij de introductie van het systeem liep vorig jaar 10 procent van de bestellingen van boekenpakketten in de war.

Nu loopt alles op rolletjes, zegt De Bruijn. Een van de voordelen van het nieuwe systeem is de snellere levertijd. De besteller moet binnen 48 uur de ’ boeken kunnen inzien, redeneren ze bij Van Dijk. Ook is vrijwel uitgesloten dat klanten een verkeerd pakket boeken thuisbezorgd krijgen, stelt De Bruijn. „Uit onderzoek blijkt dat de klanten in de maand juli ons een schoolcijfer 8 ge- ven voor de wijze waarop zij zijn ge holpen”.

Sinds drie maanden heeft Van Dijk een plaats op Internet. Tot nu toe heeft de site 20.000 bezoekers gekregen. Tot tevredenheid van De Bruijn. „We hebben een heel jonge doelgroep, die heel : actief is”. ;

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Huiswerk wacht weer

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken