Bekijk het origineel

McVeigh ter dood veroordeeld

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

McVeigh ter dood veroordeeld

1 minuut leestijd

DENVER (AP) - Timothy McVeigh, de Amerikaan die schuld is bevonden aan de bomaanslag in april 1995 op het kantorencomplex van de federale overheid in Oklahoma City, is gisteren formeel ter dood veroordeeld. Het vonnis werd uitgesproken door districtsrechter Richard Matsch.

De als fervent tegenstander van de overheid bekend staande McVeigh citeerde de woorden die rechter Loiiis Brandeis van het hooggerechtshof in 1928 uitsprak in een afluisterzaak. „Onze regering is de machtige, de alom aanwezige leermeester. Zij onderwijst de mensen door het voorbeeld te geven, in goede en in slechte zin. Dat is alles, edelachtbare”, aldus McVeigh. Hij pleitte niet voor zijn leven, bekende geen schuld aan de aanslag en gaf evenmin blijk van enige spijt.

Bij de bomaanslag in Oklahomakwamen 168 mensen om het leven. Er vielen ongeveer 500 gewonden. McVeigh was in juni al schuldig bevonden, alleen de strafmaat moest nog worden uitgesproken. Tijdens de rechtszaak werden de nabestaanden van de slachtoffers soms tot wanhoop gedreven door het totale gebrek aan zichtbare emoties bij McVeigh.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

McVeigh ter dood veroordeeld

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken