Bekijk het origineel

Elburg maakt fout met parkeertarief

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie

Elburg maakt fout met parkeertarief

2 minuten leestijd

ELBURG - Naast alle beroering die de afsluiting van de EIburger binnenstad voor alle verkeer herft teweegbracht bij ondernemers, lieeft de gemeente een fout gemaakt bij het vaststdien van het tarief voor een parkeeronthefiïng in de binnenstad.

In het tarief van 125 gulden waren ook de kosten van handhaving van de maatregel berekend, wat niet is toegestaan op grond van de legesverordening. „Dit is het laatste financiële aspect van wat we helaas een blunder moeten noemen”, zei CDA-fractievoorzitter H. van der Veen in de commissie over de verkeersmaatregel, die deze zomer voor het eerst van kracht was. De gemeente zal degenen die het tarief voor ontheffing betaald hebben 80 gulden restitutie moeten geven.

De gevolgen van de totale afsluiting voor autoverkeer zijn niet gering gebleken voor de ondememers van de binnenstad. Tientallen van hen hebben bij de gemeente geklaagd dat hun omzet drastisch is gedaald.

Kinderdagverblijf Olleke Bolleke heeft bekendgemaakt zich genoodzaakt te zien per 1 januari de deuren te sluiten als direct gevolg van de verkeersmaatregel. De ondememers van de binnenstad zijn woedend en eisen dat de binnenstad volgend jaar weer opengaat voor het verkeer. Tijdens een vergadering van de ondememérsvereniging, eerder deze week, zegden de ondememers het vertrouwen op in het bestuur van de vereniging.

Het bestuur van de ondememérsvereniging was nauw betrokken bij de totstandkoming van de maatregel: het huidige stappenplan voor de verkeersituatie in de binnenstad is een compromis tussen de gemeente, de ondememérsvereniging en de bewonersvereniging van de binnenstad.

In oktober zal duidelijk worden of de EIburger binnenstad in de toekomst in de zomer afgesloten blijft voor verkeer of dat de ingrijpende maatregel temggedraaid wordt. Wethouder A. Lok zegde dinsdagavond de commissie verkeer en milieu toe er alles aan te doen het evaluatierapport over de verkeersmaatregel, dat in september wordt gemaakt, in oktober in de commissie te krijgen.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Elburg maakt fout met parkeertarief

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken