Bekijk het origineel

Wolters Kluwer stapt in Internet-vacaturebank

Bekijk het origineel

PDF Bekijken
+ Meer informatie
Print this document

Wolters Kluwer stapt in Internet-vacaturebank

JobNews maandelijks 40.000 keer bezocht

2 minuten leestijd

AMSTERDAM (ANP) - Wdters Khiwer neemt een meerderiieidsbelang in JobNews, een vacuturebank op Internet De partijen zijn het in beginsel hierover eens geworden, zo verklaarde gisteren directeur E. Bremer van JobNews. Bremer shnt daarbij niet uit dat Wolters Khiwer op termijn een vdledig bdang in JobNews neemt

JobNews is vorig jaar gestart door De Bussy Communicatie uit Baam en is met Intermediair Online van uitgeversconcern VNU de enige elektronische vacaturebank van betekenis in Nederland. De site, waarop ook redactionele informatie staat, krijgt maandelijks 30.000 a 40.000 bezoekjes te verwerken. Gemiddeld adverteren, enkele honderden bedrijven met hun vacatures op JobNews.

De vacaturebank zal als gevolg van de overname openstaan voor de personeelsadvertenties die in de diverse Nederlandse vakbladen van Wolters Kluwer worden geplaatst. Het uitgeversconcern is op dit terrein actief met de dochterbedrijven Samson Bedrijfsinformatie, Kluwer Bedrijfsinformatie, Bohn Stafleu Van Loghum, Ten Hagen & Stam Samson H. D. Tjeenk Willink en Teleroute Nederland. Deze dochters verzorgen uitgaven voor bijvoorbeeld de medische sector, de bouw, de informatica en automatisering, de elektronica en elektrotechniek en de transportsector.

JobNews werkte al samen met Wolters Kluwers Automatisering Gids. Het bedrijf verwacht door de aansluiting bij Wolters Kluwer een forse groei van het aantal advertenties en het aantal bezoekers. De onderneming, die in Baam is gevestigd, zal als een aparte werkmaatschappij binnen het uitgeversconcern opereren.

Initiatieven

De opkomst van Intemet biedt bedrijven een nieuw medium voor het plaatsen van hun advertenties, wat ten koste kan gaan van de traditionele media. Niet alleen personeelsadvertenties, ook reclame voor woningen, auto’s en kleine ‘speurdertjes’ lenen zich goed voor het computernetwerk.

Uitgevers grijpen het middel daarom aan om nieuwe initiatieven te ontplooien. VNU startte bijvoorbeeld met zijn Intermediair Online en heeft met zijn regionale dagbladen samen met die van Wegener Arcade het project City Online lopen. Ook diverse landelijke’dagbladen hebben al hun eigen Intemeteditie. Wolters Kluwer kiest voor een andere weg en koopt met JobNews direct een plaats in de markt van personeelsadvertenties via Intemet.

Deze tekst is geautomatiseerd gemaakt en kan nog fouten bevatten. Digibron werkt voortdurend aan correctie. Klik voor het origineel door naar de pdf. Voor opmerkingen, vragen, informatie: contact.

Op Digibron -en alle daarin opgenomen content- is het databankrecht van toepassing. Gebruiksvoorwaarden. Data protection law applies to Digibron and the content of this database. Terms of use.

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

Wolters Kluwer stapt in Internet-vacaturebank

Bekijk de hele uitgave van vrijdag 15 augustus 1997

Reformatorisch Dagblad | 22 Pagina's

PDF Bekijken